Warmtepomp Zennewijnen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. Over een aantal jaar is het aanvragen van de gasgestookte ketel haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle huizenbezitters moeten switchen naar een duurzaam alternatief. De optie in plaats van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Door warmtepompspot.nl vind jij praktische informatie betreffende een warmtepomp in Zennewijnen. Wat heb ik allemaal nodig? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle nuttige specificaties en bekijk de tarieven via een installateur uit Zennewijnen!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Zennewijnen? Op onze website lees jij nuttige tips. Druk op een van de vragen hieronder, en je vindt à la minute bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Zennewijnen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Zennewijnen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Zennewijnen

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van de warmtepomp is nogal moeilijk. Daarom is een ervaren warmtepomp installateur in Zennewijnen onvermijdbaar. Het selecteren van een echte warmtepomp-installateur is net zo relevant als de taakomschrijving. Deze expert verkent jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek WaterFurnace systeem). Wat is een competente warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene creditaties die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder bekijk je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Mechanisme Bron Totale kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.550 25 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenlucht €2.500 – €6.500 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €14.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €19.000 en meer 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Zennewijnen.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C bewerkstelligt een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Ketel op gas: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Honselersdijk.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €5.000 tot €18.000 inclusief installatie. De populairste full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Atag, Intergas, AWB, Nefit). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een standalone oplossing. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zennewijnen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Zennewijnen

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de kostprijs van de pomp geeft een te beperkt beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zennewijnen te ontcijferen.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1100 €1200 4,5 jaar
Lucht-water €6800 €2200 €2100 7,5 jaar
Bodem-water €14500 €5200 €2800 11,5 jaar
Water-water €17400 €5000 €4800 16 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Tiel?
Het duurt niet lang, en dan is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel gezinnen overstappen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Tiel) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze gulle subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Zennewijnen geldt alleen op modellen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2950 – €5900. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Viessmann Vitocal 222-S AWB-M-E 221.C08 heeft €1.900,00 subsidie en wat betreft de ELCO Aerotop T20R EXT heb je recht op €3.150,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Zennewijnen

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Evengoed, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Rotsterhaule plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2750 tot €4300. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €335 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw