Warmtepomp Zijderveld

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De hoog rendement cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Vanaf komend jaar is het kiezen voor een systeem op gas niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Met z’n allen zullen we zullen zich oriënteren op een andere manier van verwarmen. Het meest gekozen alternatief van de CV-ketel is de warmtepomp. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je handige info voor een warmtepomp in Zijderveld. Hoe werkt het? En wat zijn de kosten? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Doorzoek alle cruciale informatie en vind de voordeligste installateur in Zijderveld!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Zijderveld? Op deze pagina doorzoek je zinvolle tips en adviezen. Druk op een veelgestelde vraag en jij bekijkt direct alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Zijderveld?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Zijderveld?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Zijderveld

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? Juist het laten installeren van de warmtepomp is best wel moeilijk. Juist om die reden is een ervaren warmtepomp installateur in Zijderveld onontbeerlijk. Het kiezen van een competente warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De specialist analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Air Trade Centre verwarming). Hoe herken je een bedreven warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificering

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-certificaat

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder bekijk je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.200 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €5.500 – €8.000 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Aardbron €15.000 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €19.500 of meer 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Utrecht.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Zijderveld.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: minder recente en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Meestal zien we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Hoogenweg.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €6.000 en €19.500 met installatie inbegrepen. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. De investering is vrij hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Atag, Vaillant, Intergas, Nefit). Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een full-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zijderveld

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Zijderveld

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien zijn er subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zijderveld te ontcijferen.

Model warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1000 €1000 5 jaar
Lucht-water €4300 €2100 €2500 7 jaar
Bodem-water €14000 €4200 €3900 10,5 jaar
Water-water €17100 €4800 €4900 17,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Vianen?
Het duurt niet lang, en dan is gas niet meer verkrijgbaar. Nog heel even, en dan gaan veel Nederlanders overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Vianen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het gaat om een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Zijderveld kun je enkel aanvragen voor installaties die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1900 – €4450. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Viessmann Vitocal 222-S AWBT-E-AC 221.C13 geeft jou €2.300,00 subsidie en voor de ELCO Aerotop T35 krijg je €4.400,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Zijderveld

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Echter, deze hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Ruinen plaatsen.

Warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Een boiler gebruikt energie middels ventilatie (lucht) en combineert dat met elektrische energie uit het net. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2600 tot €4300. Vergeet niet de verbruikskosten: die bedragen al gauw €335 op de jaarafrekening. Zonnecellen samen met de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om de stroomkosten te drukken in de provincie Utrecht.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen