Warmtepomp Amsterdam-Duivendrecht

Nederland moet van het gas af. De milieuvervuilende cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is de keuze voor een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle inwoners moeten switchen naar een duurzaam alternatief. Het meest gekozen alternatief van de CV-ketel is: ‘warmtepomp’. Middels de info op deze pagina ontdek je relevante tips voor een warmtepomp in Amsterdam-Duivendrecht. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Lees alle belangrijke info en vind de voordeligste installateur in Amsterdam-Duivendrecht!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht? Op onze website check jij nuttige tips en adviezen. Kies voor een onderwerp en check direct het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Amsterdam-Duivendrecht?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Amsterdam-Duivendrecht?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Amsterdam-Duivendrecht

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is nogal gecompliceerd. Juist om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Amsterdam-Duivendrecht noodzakelijk. De zoektocht naar een deskundige expert is net zo belangrijk als de klus zelf. Deze expert bekijkt jouw woning, heeft een adviserende rol, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Inventum). Wat is een vakkundige warmtepomp-installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten waar je op kunt letten:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel vind je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werking Energiebron Kostprijs Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.750 25 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenunit €3.000 – €6.000 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Bodemwarmte €13.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Amsterdam-Duivendrecht.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager zorgt voor goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • HR-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Veelal ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Wil je beginnen met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Kloetinge.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.000 tot zo’n €18.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Intergas, Vaillant, Nefit, Atag, AWB). Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een full-electric product. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Amsterdam-Duivendrecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Slechts de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1500 €1700 5,5 jaar
Lucht-water €4100 €2000 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €15000 €3700 €4600 12,5 jaar
Water-water €17900 €5600 €5500 18 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Ouder-Amstel?
Straks moeten we gasvrij wonen. In de komende periode gaan veel gezinnen overschakelen op echt groene stroom (warmtenet). De overheid bezorgt ons (ook in de gemeente Ouder-Amstel) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Dit is een royale subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Belangrijk: subsidie warmtepomp Amsterdam-Duivendrecht is alleen van toepassing op modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1850 en €5550. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Aermec NRK0090 biedt €2.850,00 subsidie en m.b.t. de Western Airconditioning Geyser 2 MT 10 is dit €1.850,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Amsterdam-Duivendrecht

Energieneutraal wonen is erg interessant. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze installaties verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Sleeuwijk plaatsen.

Warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) en combineert dat met standaard elektriciteit. Om die reden kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2700 tot €4700. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €385 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen