Warmtepomp Kloetinge

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De hoog rendement cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Over een aantal jaar is het aansluiten van een ketel op gas haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van de CV-ketel is zo’n warmtepomp. Op deze website vind jij nuttige info betreffende een warmtepomp in Kloetinge. Hoe werkt zo’n systeem? Hoe hoog is de investering? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Check alle relevante info en tips en vind de voordeligste installateur in Kloetinge!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Kloetinge? Aan de hand van de info op deze pagina achterhaal je praktische tips. Druk op een onderwerp en jij bekijkt ogenblikkelijk alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Kloetinge?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Kloetinge?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Kloetinge

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n apparaat is tamelijk pittig. Vandaar is een betrouwbare warmtepomp installateur in Kloetinge onmisbaar. De zoektocht naar een ervaren vakman is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur verkent jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Hautec). Waar vind ik een betrouwbare warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze contracten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Bekijk altijd of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Doorgaans heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een overzicht.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.550 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenlucht €5.500 – €7.000 55 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Full-electric Aardwarmte €14.500 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €18.500 en hoger 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Kloetinge.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C resulteert in een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

In de regel zien we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Tiel.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, buitenlucht of bodem. De prijzen zullen variëren tussen €5.000 – €20.500 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Atag, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant). Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een full-electric product. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kloetinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Kloetinge

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de aanschafprijs is eigenlijk maar het begin. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Bovendien zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kloetinge te ontcijferen.

Kenmerk warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1200 €1700 5,5 jaar
Lucht-water €5700 €2000 €2000 9 jaar
Bodem-water €15300 €4900 €3800 12,5 jaar
Water-water €18900 €5100 €5000 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Goes?
Straks moeten we gasvrij wonen. In de komende periode zullen veel Nederlanders overgaan naar echt groene stroom (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Goes) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de aanschafwaarde. Belangrijk: subsidie warmtepomp Kloetinge kan jij uitsluitend toepassen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2950 tot €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Om een voorbeeld te noemen: de Enerso AWK-O 40 EVI geeft recht op €6.000,00 subsidie en met betrekking tot de Enerso TBW 26 EVI ligt dit op €4.600,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Kloetinge

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Echter, deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan bij het bereiken van een energieneutrale woning. Ook interessant: warmtepomp in De Wilp plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) en combineert dat met reguliere energie (stroom). Op die manier kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2850 en €4100. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €285 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om de stroomkosten te drukken in de provincie Zeeland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen