Warmtepomp Anna Paulowna

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel is straks verleden tijd. Dan is de keuze voor een ketel op gas volledig uitgesloten. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal zullen zich oriënteren op een alternatieve bron. De opvolger van een gasgestookte ketel is een warmtepomp installatie. Met behulp van onze vergelijker lees je diepgaande beschrijvingen betreffende een warmtepomp in Anna Paulowna. Waar moet ik rekening mee houden? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Vind alle relevante specificaties en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Anna Paulowna!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Anna Paulowna? Door onze experts check jij handige tips & tricks. Klik op een veelgestelde vraag en vind snel alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Anna Paulowna?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Anna Paulowna?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Anna Paulowna

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is nogal moeilijk. Juist om die reden is een handige warmtepomp installateur in Anna Paulowna onvermijdbaar. De keuze maken voor een aangesloten expert doet niet onder voor de klus zelf. De specialist kijkt kritisch naar jouw woning, heeft een adviserende rol, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Mitsubishi Heavy Industries). Wat is een bedreven warmtepomp-installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene bevoegdheden die garanties kunnen bieden:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificaat

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welk type moet ik laten installeren? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.200 45 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht van buiten €3.500 – €6.000 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €18.500 en meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Anna Paulowna.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: minder recente en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Doorgaans zien we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Start nu ook met warmtepomp installateur Kolham.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, aarde of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €7.000 en €18.000 (inc. boring en aansluiten). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, Atag, AWB). Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone installatie. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Anna Paulowna

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Anna Paulowna

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de aanschafprijs is niet representatief voor de totale kosten. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Anna Paulowna uit te rekenen.

Soort warmtepomp Aanschafprijs Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1200 €2000 4,5 jaar
Lucht-water €6000 €2000 €2700 8,5 jaar
Bodem-water €14100 €3500 €2900 9 jaar
Water-water €18400 €4000 €5600 19 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Hollands Kroon?
Binnenkort moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode zullen veel woningen overstappen op duurzame alternatieven (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Hollands Kroon) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. Soms krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Anna Paulowna kan jij uitsluitend toepassen op systemen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1800 – €5300. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen krijg je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Airwell AWHW-PAC-BT-MB-12KW-H13 heeft €2.400,00 subsidie en voor de Western Airconditioning Geyser 2 MT 72 heb je recht op €5.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Anna Paulowna

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zijn sterk in opkomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Daartegenover, deze draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutraal huis. Lees nu verder over warmtepomp in Smilde plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, samen met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het op duurzame manier water verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler valt zo tussen €2800 en €4800. Vergeet niet de verbruikskosten: ga maar uit van ongeveer €400 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen verbinden is het ideaal scenario om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Holland.

Begin direct met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw