Warmtepomp Babberich

Nederland moet van het gas af. De oude en vertrouwde cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een aantal jaar is het vervangen van een ketel op gas haast niet meer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle woningen moeten kijken naar een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van de oude ketels is een warmtepomp installatie. Middels onze website bekijk jij praktische informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Babberich. Hoe werkt het? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle praktische specificaties en vergelijk direct alle installateurs in Babberich!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Babberich? Door onze experts bekijk jij zinvolle aanbevelingen. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en jij checkt vlug bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Babberich?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Babberich?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Babberich

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is best wel gecompliceerd. Daardoor is een degelijke warmtepomp installateur in Babberich aan te raden. Het kiezen van een degelijke warmtepomp-installateur is net zo relevant als de klus die op het programma staat. Deze expert verkent jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Vaillant). Hoe ben ik verzekerd van een aangesloten warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Niveau Bron Totale kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.450 30 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Luchtunit (buiten) €3.000 – €8.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Aardwarmte €13.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Standalone Water uit de grond €19.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Babberich.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) zorgt voor een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Start je liever met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Kuitaart.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de bodem. De prijzen zullen variëren tussen €6.500 – €20.000 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een volledig-elektrisch installatie. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende model is de ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Babberich

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Babberich

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het apparaat geeft een te beperkt beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Babberich uit te zoeken.

Soort warmtepomp Kosten systeem Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1000 €1400 5 jaar
Lucht-water €4000 €1600 €2100 9 jaar
Bodem-water €14800 €5200 €2800 9 jaar
Water-water €18900 €5900 €5200 15,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Zevenaar?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode moeten veel consumenten overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Zevenaar) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de kosten. Let op: subsidie warmtepomp Babberich is alleen aan te vragen voor producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1100 tot €4250. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op honderd euro extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Alpha Innotec LW 150 heeft €2.550,00 subsidie en m.b.t. de YORK Ecofrio v2 YLHA 60 T/TP heb je recht op €6.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Babberich

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Let op: deze producten verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Staphorst plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit de ventilatielucht tezamen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2550 tot €4300. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €380 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen