Warmtepomp Balgoij

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Dan is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Met z’n allen zullen we moeten kiezen voor een duurzamere oplossing. De alternatieve keuzemogelijkheid van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Op onze website doorzoek je diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Balgoij. Waar moet ik rekening mee houden? Wat kost het? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle bruikbare specificaties en kies een betrouwbare vakman / installateur in Balgoij!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Balgoij? Aan de hand van de info op deze pagina achterhaal je handige tips & tricks. Klik op een van de vragen hieronder, en check direct alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Balgoij?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Balgoij?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Balgoij

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is vrij ingewikkeld. Om die reden is een officiële warmtepomp installateur in Balgoij cruciaal. De zoektocht naar een bedreven warmtepomp-installateur doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. De installateur analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over ZBPro). Wat is een doorgewinterde warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze certificaten die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 erkenning

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema vind je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Bron De kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.600 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenunit €4.500 – €7.000 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Aardbron €14.000 – 17.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water uit de grond €19.000 of meer 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. MV (lucht-lucht) systeem haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Balgoij.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

In de regel onderscheiden we twee type systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Lage Zwaluwe.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de bodem, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €6.500 tot €18.000 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant). Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Balgoij

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Balgoij

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de kosten van het systeem is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Balgoij te bepalen.

Type warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1900 €1200 5 jaar
Lucht-water €5700 €1900 €2600 8,5 jaar
Bodem-water €14500 €5600 €3700 13 jaar
Water-water €17500 €5600 €5500 19 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Wijchen?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren gaan veel huizen wijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Wijchen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Advies: subsidie warmtepomp Balgoij kun je enkel aanvragen voor apparaten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2550 – €5650. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke kW extra vermogen incasseer je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Alpha Innotec LW 251A-LUX 2.0 geeft jou €3.300,00 subsidie en aangaande de YORK YMP A0080PHE50 krijg je €5.550,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Balgoij

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen met de gasrekening op nul zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Steenenkamer plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron via ventilatiestromen (lucht), i.s.m. jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan het systeem op verantwoorde wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2850 – €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €375 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw