Warmtepomp Baneheide

Het gas wordt langzaam afgesloten. De hoog rendement cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een tijdje is het plaatsen van een gasgestookt systeem ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle woningen moeten switchen naar een andere manier van verwarmen. De alternatieve keuzemogelijkheid van een gasgestookte ketel is: ‘warmtepomp’. Via onze vergelijker achterhaal je alle informatie over een warmtepomp in Baneheide. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle belangrijke informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Baneheide!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Baneheide? Middels onze expertise lees jij praktische aanbevelingen. Selecteer een onderwerp en bekijk eenvoudig verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Baneheide?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Baneheide?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Baneheide

Overweeg jij het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is tamelijk ingewikkeld. Daarom is een bekwame warmtepomp installateur in Baneheide onvermijdbaar. Het selecteren van een aangesloten warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de klus zelf. Deze expert keurt jouw hele woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Clausius). Waar vind ik een handige installateur? Voor het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Gewoonlijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Niveau Bron Investering Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.750 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Luchtunit (buiten) €5.000 – €6.500 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water All-electric Grondbron €14.000 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €19.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco-installatie. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Baneheide.

Is mijn woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwperiode: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Normaliter zien we twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Landsmeer.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.000 tot zo’n €20.000 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types werken met water en/of bodem als warmtebron. De tarieven liggen best hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Intergas, AWB, Atag, Vaillant). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een standalone type. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd model betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Baneheide

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Baneheide

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de prijs van het systeem is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Baneheide uit te werken.

Type warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1100 €1700 5 jaar
Lucht-water €6900 €2200 €2800 6,5 jaar
Bodem-water €14800 €5100 €2900 14 jaar
Water-water €18600 €4600 €4700 15,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Simpelveld?
Binnen afzienbare tijd moet ook jouw huis gasvrij zijn. In de komende periode gaan veel consumenten overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Simpelveld) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Baneheide geldt alleen op installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €3000 tot €4250. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Alpha Innotec LW 71A-HT 1 staat gelijk tot €1.750,00 subsidie en wat betreft de Aermec WRL-H 031 krijg je subsidie tot €3.000,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Baneheide

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Daartegenover, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Ook kan de zonneboiler bijdragen op weg naar een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Stellendam plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2750 en €4900. Vergeet niet de verbruikskosten: als basis neem je +/- €360 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om de energierekening te verlagen in de provincie Limburg.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen