Warmtepomp Beek

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Over een aantal jaar is het laten installeren van de gasgestookte ketel niet langer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. De opvolger van een gasgestookte ketel is het warmtepomp systeem. Op de tips van onze experts achterhaal je uitgebreide info bij het kiezen van een warmtepomp in Beek. Wat heb ik allemaal nodig? Is het een prijzig systeem? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle nuttige tips & tricks en vind de voordeligste installateur in Beek!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Beek? Via onze specialisten lees jij bruikbare aanbevelingen. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en je vindt snel bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Beek?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Beek?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Beek

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is tamelijk complex. Om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Beek onontbeerlijk. De keuze van een officiële vakman doet niet onder voor de taakomschrijving. Hij kijkt kritisch naar jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Aermec warmtepomp). Hoe kies ik een handige warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene vergunningen die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke past bij mijn situatie? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron Investering Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.450 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Lucht van buiten €5.500 – €8.000 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €14.500 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwaterbronnen €20.000 en extra 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht toilet, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. Deze warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Beek.

Is onze woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Ketel op gas: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een standalone of hybride warmtepomp?

In de regel ontwaren we twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Beperkt budget? En neig je naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Ledeacker.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: buitenlucht, aarde of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €7.500 tot €19.000 (alles inclusief prijs). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een standalone oplossing. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Beek

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Enkel de kosten van het systeem is niet allesomvattend. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beek te bepalen.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €1800 €1800 4,5 jaar
Lucht-water €6200 €2500 €2200 7 jaar
Bodem-water €15400 €5700 €4800 12,5 jaar
Water-water €18300 €4800 €4800 18 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Beek?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. Vanaf dit moment gaan veel gezinnen wijken naar andere vormen van energie (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Beek) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Beek kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1400 – €4050. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het model, capaciteit (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Alpha Innotec LWD 50A/RSX-HMD 1RS biedt €1.800,00 subsidie en bij de Alpha Innotec WWC 130H/X is dit €3.100,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Beek

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Huizen die enkel stroom gebruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Niettemin, deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Strijensas plaatsen.

Over warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron via ventilatiestromen (lucht), i.s.m. elektrische energie uit het net. Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit gebeurt met een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2500 en €4700. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €375 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is de ideale mix om de stroomkosten te drukken in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen