Warmtepomp Ledeacker

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De oude en vertrouwde cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Over een aantal jaar is het aanvragen van een op gas verwarmde ketel geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle woningen moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van de oude ketels is de warmtepomp. Gebaseerd op warmtepompspot.nl doorzoek je nuttige info betreffende een warmtepomp in Ledeacker. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Ontdek alle relevante informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Ledeacker!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Ledeacker? Op deze pagina ontdek je zinvolle adviezen. Maak een keuze uit een onderwerp en check binnen no-time alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Ledeacker?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Ledeacker?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Ledeacker

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is vrij pittig. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Ledeacker onmisbaar. Het kiezen van een deskundige expert doet niet onder voor de klus zelf. De vakman keurt jouw hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Kensa). Waar vind ik een ervaren vakman? Betreft het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten die garanties kunnen bieden:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Controleer of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema check je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.650 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Luchtunit (buiten) €5.500 – €7.500 50 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €13.000 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €20.000 en meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Ledeacker.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: verouderde en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de regel ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Veenoord.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €6.500 tot €19.500 inclusief installatie. De populairste full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Vaillant, Intergas, Atag, Nefit, Remeha). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een standalone oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Ledeacker

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Ledeacker

Veel mensen zijn benieuwd: is een warmtepomp duur of goedkoop? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Louter de kosten van het systeem geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Ledeacker uit te werken.

Model warmtepomp Aanschafprijs Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €2000 €2000 6 jaar
Lucht-water €5500 €2100 €2200 7,5 jaar
Bodem-water €14300 €5000 €4200 12,5 jaar
Water-water €18700 €5800 €4300 17,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Sint Anthonis?
Binnen afzienbare tijd is gas niet meer verkrijgbaar. De komende jaren zullen veel huizen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Sint Anthonis) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. Soms ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Ledeacker is alleen van toepassing op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1950 – €4400. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het model, vermogen en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Galletti LCX 062HQ geeft recht op €5.500,00 subsidie en voor de Heliotherm HP12E DX ligt dit op €3.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Ledeacker

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Let op: deze modellen consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Ook interessant: warmtepomp in Drimmelen plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) in samenwerking met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dat gaat via ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2550 tot €4600. Vergeet niet de verbruikskosten: ga maar uit van ongeveer €380 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen verbinden is het ideaal scenario om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen