Warmtepomp Beers NB

Nederland moet van het gas af. De traditionele cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is het vervangen van een ketel op gas volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle woningen moeten kijken naar een duurzame verwarmingsbron. De alternatieve keuzemogelijkheid van een HR-ketel is een warmtepomp. Aan de hand van deze website vind je relevante tips voor een warmtepomp in Beers NB. Hoe werkt zo’n systeem? Wat zijn de verschillende tarieven? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle nuttige info en vergelijk direct alle installateurs in Beers NB!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Beers NB? Hieronder doorzoek jij praktische tips en adviezen. Klik op een van de onderstaande vragen, en ontdek binnen no-time bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Beers NB?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Beers NB?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beers NB

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n apparaat is tamelijk pittig. Daarom is een deskundige warmtepomp installateur in Beers NB onvermijdbaar. Het kiezen van een ervaren expert is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Alto refrigeration warmtepomp). Hoe herken je een competente warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene licenties die van belang zijn:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende installateurs

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Normaal gesproken heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Energiebron Totale kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilatielucht Vanaf €1.750 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride of standalone Buitenlucht €3.500 – €7.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €13.000 – 17.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €19.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Beers NB.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatie: minder recente en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager vervult een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Gewoonlijk onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Gaat jouw voorkeur uit naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Leerbroek.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de bodem, buitenlucht of grondwater. De kosten liggen tussen de €5.500 – €19.000 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Atag, AWB, Intergas, Vaillant). Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch type. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beers NB

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beers NB

De eerste vraag is vaak: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de aanschafprijs geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Al deze kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beers NB te bepalen.

Model warmtepomp Tarief product Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1600 €1200 4 jaar
Lucht-water €5700 €1700 €2000 9 jaar
Bodem-water €15500 €4600 €3600 10 jaar
Water-water €17300 €4600 €4500 16,6 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Cuijk?
Eerdaags moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode moeten veel huizen overschakelen op duurzame alternatieven (warmtenet). De overheid bezorgt ons (ook in de gemeente Cuijk) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de kosten. Let op: subsidie warmtepomp Beers NB kun je enkel aanvragen voor installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1150 tot €5450. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Alpha Innotec LWD 50A-HMD1 staat gelijk tot €1.800,00 subsidie en m.b.t. de Alpha Innotec WWC 280X krijg je subsidie tot €4.500,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Beers NB

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De kosten voor energie worden dan echt laag. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan op weg naar een energieneutrale woning. Lees nu verder over warmtepomp in Sumar plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht tezamen met standaard elektriciteit. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler valt zo tussen €2500 tot €4900. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €275 op de jaarafrekening. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw