Warmtepomp Beesel

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De traditionele cv-ketel is straks verleden tijd. Over een tijdje is het laten installeren van een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van een gasgestookte ketel is de warmtepomp. Middels deze webpagina lees jij alle details over een warmtepomp in Beesel. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle cruciale tips en adviezen en kies een betrouwbare vakman / installateur in Beesel!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Beesel? Op onze website achterhaal je praktische tips en adviezen. Maak een keuze uit een onderwerp en je leest ogenblikkelijk alle informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Beesel?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Beesel?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beesel

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is nogal ingewikkeld. Vandaar is een ervaren warmtepomp installateur in Beesel aan te raden. De keuze maken voor een vakbekwame expert is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert checkt de hele woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Auer warmtepomp). Waar vind ik een doorgewinterde installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Check of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welk type moet ik laten installeren? Normaal gesproken heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de bijgaande tabel vind je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron De kosten Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.600 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenunit €4.500 – €7.500 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €13.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €19.000 en extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en water om te douchen. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Beesel.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) zorgt voor een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen zien we twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Gaat jouw voorkeur uit naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Legemeer.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €5.000 en €18.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Atag, AWB, Nefit, Vaillant). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een all-electric oplossing. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product is een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beesel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Beesel

Een veelgestelde vraag: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beesel te berekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1800 €1900 5 jaar
Lucht-water €5500 €1600 €2400 8 jaar
Bodem-water €14300 €5700 €2900 10 jaar
Water-water €18700 €5700 €4200 16 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Beesel?
Binnen afzienbare tijd moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren moeten veel huizen uitwijken naar duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Beesel) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de kosten. Tip: subsidie warmtepomp Beesel kun je enkel aanvragen voor apparaten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2450 – €6000. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen heb je recht op een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Alpha Innotec LWD 7050A-HMD 2 staat gelijk tot €2.500,00 subsidie en met betrekking tot de Carrier 30WG-035A krijg je subsidie tot €6.500,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Beesel

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Let op: deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en installatiebedrijven vind je overal. Zonnecellen worden goedkoper, en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Swalmen plaatsen.

Warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit gebeurt met een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2650 – €4400. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €340 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler combineren is het beste idee om de stroomkosten te drukken in de provincie Limburg.

Start met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen