Warmtepomp Beets

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnenkort is het plaatsen van een op gas verwarmde ketel haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Iedereen zal zullen zich oriënteren op een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van gas is de populaire warmtepomp. Geholpen door de info op deze pagina check je nuttige info aangaande een warmtepomp in Beets. Hoe werkt het? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle nuttige info en vergelijk direct alle installateurs in Beets!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Beets? Op deze pagina doorzoek je praktische informatie. Kies voor een veelgestelde vraag en jij bekijkt binnen no-time alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Beets?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Beets?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beets

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is vrij ingewikkeld. Om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Beets onvermijdbaar. De zoektocht naar een deskundige warmtepomp-installateur doet niet onder voor de klus zelf. De vakman verkent jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Austria Email warmtepomp). Hoe herken je een degelijke warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb je diverse contracten die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende installateurs

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Voor welk systeem moet ik gaan? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema tref je een overzicht.

Soort Warmtepomp Mechanisme Energiebron Investering Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel MV / binnenlucht Vanaf €1.600 25 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht van buiten €5.000 – €6.500 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardbron €13.000 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. Deze warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Beets.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Grofweg bestaan er twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Leiden.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.500 tot zo’n €20.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, Atag, Intergas, AWB, Nefit). Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een volledig-elektrisch installatie. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beets

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beets

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het apparaat is niet compleet. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beets te berekenen.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1400 €1300 5 jaar
Lucht-water €4000 €1700 €2000 7,5 jaar
Bodem-water €15300 €5700 €3100 10 jaar
Water-water €17500 €5000 €4800 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Zeevang?
In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. In de komende periode zullen veel woningen wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Zeevang) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de kostprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Beets kun je enkel aanvragen voor producten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1100 – €4350. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Alpha Innotec LWD 7070A/RSX-HMD 2R biedt €2.450,00 subsidie en m.b.t. de Carrier 30WG-040A is dit €7.200,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Beets

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Maar, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale woning. Zoek ook naar warmtepomp in Sweikhuizen plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via ventilatiestromen (lucht), tezamen met elektrische energie uit het net. Om die reden kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2500 – €4100. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €370 per kalenderjaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Holland.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen