Warmtepomp Beinsdorp

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Over een aantal jaar is het aansluiten van een ketel op gas bij wet verboden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Iedereen zal moeten switchen naar een duurzame verwarmingsbron. De alternatieve keuzemogelijkheid van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Op de tips van onze experts vind jij diepgaande beschrijvingen m.b.t. een warmtepomp in Beinsdorp. Is mijn huis wel geschikt? Is het duur of goedkoop? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle belangrijke info en tips en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Beinsdorp!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Beinsdorp? Middels onze expertise bekijk je zinvolle adviezen. Druk op een van de onderwerpen en jij bekijkt eenvoudig verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Beinsdorp?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Beinsdorp?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beinsdorp

Denk jij over het laten installeren van een warmtepomp? Juist het laten installeren van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Daarom is een ervaren warmtepomp installateur in Beinsdorp onvermijdbaar. Het selecteren van een bekwame expert is net zo belangrijk als de taakomschrijving. De vakman analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Buderus warmtepomp). Wat is een aangesloten vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn verscheidene licenties die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welk systeem laat ik installeren? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema tref je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.400 30 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €3.500 – €7.500 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €15.500 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht wc, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt aan de hand van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Beinsdorp.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Gewoonlijk zijn er twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Leimuiden.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, bodem of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €6.500 – €18.000 (alles inclusief prijs). De meest efficiënte full electric systemen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Atag, Intergas, Vaillant, AWB). Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende type betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beinsdorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Beinsdorp

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Uitsluitend de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarbij komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beinsdorp te berekenen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €4000 €1400 €1300 5,5 jaar
Lucht-water €6200 €1700 €2100 9 jaar
Bodem-water €14800 €4600 €4800 9,5 jaar
Water-water €17700 €5200 €5600 17,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Haarlemmermeer?
Eerdaags moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel huizen overstappen op duurzame alternatieven (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Haarlemmermeer) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het gaat om een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Let op: subsidie warmtepomp Beinsdorp geldt alleen op types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2150 en €5750. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Alpha Innotec LWD 7070A-HDM 2 heeft €2.700,00 subsidie en aangaande de Carrier 61WG020 heb je recht op €4.500,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Beinsdorp

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Echter, deze systemen consumeren wel de nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Ook interessant: warmtepomp in t Goy plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met reguliere energie (stroom). Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2550 en €4700. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €330 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen