Warmtepomp Benschop

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Dan is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle gezinnen moeten switchen naar een duurzame verwarmingsbron. De opvolger van een HR-ketel is: ‘warmtepomp’. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je nuttige info aangaande een warmtepomp in Benschop. Hoe werkt het? Wat zijn de verschillende tarieven? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Vind alle onmisbare details en bekijk de tarieven via een installateur uit Benschop!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Benschop? Op onze website vind je belangrijke tips. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en ontdek onmiddellijk verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Benschop?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Benschop?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Benschop

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is tamelijk complex. Hierom is een geoefende warmtepomp installateur in Benschop onontbeerlijk. De zoektocht naar een competente expert is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De installateur neemt jouw huis onder de loep, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Dimplex warmtepomp). Wat is een vakbekwame installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp vind je velerlei contracten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Over het algemeen zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de onderstaande tabel ontdek je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Investering Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride combi Via ventilatie Vanaf €1.550 tot 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric en Hybride Lucht van buiten €3.000 – €6.500 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €13.500 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €19.000 of meer 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Utrecht.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Benschop.

Is ons huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert goede rendementen. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Over het algemeen ontwaren we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Leons.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, grondwater of de bodem. De kostprijs varieert tussen de €8.500 tot zo’n €20.500 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De investering is vrij hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Atag, Nefit, Intergas, AWB). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een standalone type. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire product is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Benschop

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Benschop

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Benschop te analyseren.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1100 €1000 4 jaar
Lucht-water €4500 €2500 €2100 8 jaar
Bodem-water €14100 €5400 €3200 12 jaar
Water-water €17200 €4900 €4500 16,6 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Lopik?
Het duurt niet lang, en dan gaat de gaskraan helemaal dicht. In de komende periode moeten veel Nederlanders overstappen op elektrisch verwarmen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Lopik) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Benschop geldt alleen op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2150 en €5950. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Alpha Innotec LWD 90A-HTD biedt €2.100,00 subsidie en aangaande de Carrier 61WG040 is dit €6.500,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Benschop

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Let op: deze verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Ten Post plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met standaard elektriciteit. Daardoor kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2900 en €4600. Het stroomverbruik is aanzienlijk: als basis neem je +/- €290 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om je energiecontract op te zeggen in de provincie Utrecht.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen