Warmtepomp Beringe

Nederland moet van het gas af. De welbekende CV-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnenkort is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels ongeschikt (verboden) geworden. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle gezinnen moeten dus over naar een duurzamere oplossing. De optie in plaats van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Op de tips van onze experts lees je concrete informatie over een warmtepomp in Beringe. Waar moet ik rekening mee houden? Met welke kosten moet ik rekening houden? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle onmisbare informatie en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Beringe!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Beringe? Middels onze expertise doorzoek je nuttige tips & tricks. Druk op een van de vragen hieronder, en ontdek snel verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Beringe?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Beringe?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Beringe

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is best wel moeilijk. Daardoor is een echte warmtepomp installateur in Beringe noodzakelijk. De keuze maken voor een betrouwbare expert is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De specialist verkent jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Galletti warmtepomp). Hoe kies ik een vakbekwame warmtepomp-installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk type moet ik laten installeren? Over het algemeen zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je een overzicht.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.300 35 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht van buiten €3.000 – €6.500 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €13.500 – 17.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €18.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Beringe.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Soort Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Gewoonlijk zien we 2 soorten systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Liempde.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 en €18.000 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Vaillant, Atag, Nefit, AWB). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een 100% elektrische installatie. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beringe

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Beringe

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de kostprijs van de pomp geeft een te beperkt beeld. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Tevens heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het stroomverbruik zal toenemen. Al deze kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beringe uit te rekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1500 €1500 4 jaar
Lucht-water €4500 €1900 €2800 7,5 jaar
Bodem-water €15200 €4300 €4100 10,5 jaar
Water-water €17400 €4200 €4400 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Peel en Maas?
Eerdaags is gas niet meer verkrijgbaar. Nog heel even, en dan moeten veel consumenten overgaan naar duurzame energie (warmtenet). Onze regering hanteert (ook in de gemeente Peel en Maas) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kostprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Beringe kun je enkel aanvragen voor modellen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1900 en €5850. Het totale bedrag heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de ARGO AEI1G50EMX + Emix Tank 300 biedt €1.100,00 subsidie en m.b.t. de CIAT DYNACIAT LG 180A (excl. back-up heater) is dit €8.300,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Beringe

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze oplossingen verbruiken veel stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar een energieneutrale woning. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Ternaard plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), samen met gewone stroom. Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen de €2850 tot €4500. Het stroomverbruik is aanzienlijk: ga maar uit van ongeveer €365 op de jaarafrekening. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw