Warmtepomp Beugen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het aanvragen van een ketel op gas ongeschikt (verboden) geworden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten kijken naar een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp. Middels de info op deze pagina bekijk je tips en adviezen m.b.t. een warmtepomp in Beugen. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle bruikbare tips en adviezen en vergelijk direct alle installateurs in Beugen!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Beugen? Hieronder doorzoek je praktische tips en adviezen. Maak een keuze uit een van de onderwerpen en je leest ogenblikkelijk alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Beugen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Beugen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beugen

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij pittig. Hierom is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Beugen aan te raden. De keuze maken voor een officiële warmtepomp-installateur is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. De vakman checkt de hele woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Hidros warmtepomp). Waar vind ik een deskundige warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Mechanisme Energiebron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.200 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht buitenaf €2.500 – €7.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €15.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €19.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en wc wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit (soort airco). De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Beugen.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

In de regel ontwaren we twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Beperkt budget? En neig je naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Lieveren.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of bodem. De kostprijs varieert tussen de €5.000 – €21.000 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Vaillant, Nefit, AWB, Atag). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beugen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Beugen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beugen uit te zoeken.

Bron warmtepomp Prijs pomp Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1200 €1500 4 jaar
Lucht-water €5600 €1800 €2800 7 jaar
Bodem-water €14100 €3800 €4800 13,5 jaar
Water-water €18400 €4500 €5700 16,6 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Boxmeer?
Eerdaags moeten we gasvrij wonen. De komende jaren moeten veel gezinnen overschakelen op duurzame warmtebronnen (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Boxmeer) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het gaat om een vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de kosten. Belangrijk: subsidie warmtepomp Beugen is alleen van toepassing op types die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1850 tot €5450. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de ARGO AEI1G80EMX + Emix staat gelijk tot €1.100,00 subsidie en aangaande de CIAT GEOCIAT Power 65HT krijg je subsidie tot €3.050,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Beugen

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Evengoed, deze modellen hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Thesinge plaatsen.

De warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht in combinatie met elektrische energie uit het net. Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2850 – €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €395 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen