Warmtepomp Beusichem

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De hoog rendement cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is het kiezen voor de gasgestookte ketel ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle gezinnen moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van een HR-ketel is zo’n warmtepomp. Geholpen door onze vergelijker lees jij waardevolle informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Beusichem. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle cruciale info en kies een betrouwbare vakman / installateur in Beusichem!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Beusichem? Aan de hand van de info op deze pagina bekijk je handige aanbevelingen. Selecteer een van de onderstaande vragen, en bekijk ogenblikkelijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Beusichem?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Beusichem?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Beusichem

Overweeg jij de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is nogal ingewikkeld. Daarom is een ervaren warmtepomp installateur in Beusichem aan te raden. Het selecteren van een echte installateur is net zo relevant als de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert checkt de hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Hitachi warmtepomp). Hoe herken je een deskundige installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze certificaten die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema hieronder tref je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werkwijze Bron Investering Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.750 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenunit €2.500 – €8.000 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €14.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €19.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Beusichem.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Normaliter maken we onderscheid tussen 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Gaat jouw voorkeur uit naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Limbricht.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aarde, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €8.500 t/m €19.500 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Atag). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een all-electric systeem. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire product is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Beusichem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Beusichem

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Louter de kosten van het systeem geeft geen volledig beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Beusichem te bepalen.

Bron warmtepomp Kosten systeem Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1000 €1600 7 jaar
Lucht-water €6700 €1500 €2500 8,5 jaar
Bodem-water €14900 €4800 €2700 13,5 jaar
Water-water €17400 €4500 €5000 16,6 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Buren?
Over een aantal jaar moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel gezinnen wijken naar duurzame energie (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Buren) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Beusichem geldt alleen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1050 en €5700. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de ARGO AEI1G80EMX + Emix Tank 300 geeft recht op €1.100,00 subsidie en met betrekking tot de Climaveneta EW-HT 0152 ligt dit op €5.550,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Beusichem

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Daartegenover, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Thorn plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, gezamenlijk met gewone stroom. Op basis daarvan kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dit kan door een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2800 – €5000. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €345 per jaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen