Warmtepomp Limbricht

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De traditionele cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Vanaf komend jaar is het plaatsen van een gasgestookt systeem geen optie meer. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Met z’n allen zullen we moeten dus over naar een duurzamere oplossing. Het meest bekende alternatief van de CV-ketel is een warmtepomp. Door onze vergelijker vind je waardevolle informatie m.b.t. een warmtepomp in Limbricht. Waar moet ik rekening mee houden? Wat kost het? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle bruikbare informatie en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Limbricht!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Limbricht? Aan de hand van de info op deze pagina doorzoek je bruikbare aanbevelingen. Selecteer een item uit onze FAQ en check vlug alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Limbricht?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Limbricht?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Limbricht

Ben jij er al mee bezig, de installatie van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is behoorlijk pittig. Vandaar is een bedreven warmtepomp installateur in Limbricht onmisbaar. Het selecteren van een deskundige vakman is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De installateur analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Galletti warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een echte vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen februari 2023]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Gewoonlijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema vind je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Investering Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.700 35 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €2.500 – €7.000 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €15.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Limbricht.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor goede rendementen. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: woningen gebouwd tot 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Doorgaans werken we met 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Beperkt budget? En neig je naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Vollenhove.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de bodem. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 tot €20.500 (met installatie en advies). Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Vaillant, Atag, Remeha, Nefit, AWB). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een full-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende product betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Limbricht

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Limbricht

De eerste vraag is vaak: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de aanschafprijs geeft een te beperkt beeld. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Limbricht uit te rekenen.

Model warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €2000 €1100 7 jaar
Lucht-water €6800 €1500 €2100 8,5 jaar
Bodem-water €15400 €5500 €2600 13 jaar
Water-water €18700 €4600 €5900 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Sittard-Geleen?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode zullen veel Nederlanders overgaan naar andere vormen van energie (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Sittard-Geleen) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in februari 2023. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Limbricht geldt alleen op apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen februari 2023).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1450 – €4550. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW incasseer je nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een goed voorbeeld: de Galletti MPED035H geeft jou €3.950,00 subsidie en wat betreft de Mastertherm AQ45IC krijg je €3.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Limbricht

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken hebben de toekomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Echter, deze hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Eext plaatsen.

Een warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), en combineert dat met reguliere energie (stroom). Op die manier kan het op duurzame manier water verwarmen. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2850 en €4000. Vergeet niet de verbruikskosten: ga maar uit van ongeveer €350 op de jaarafrekening. Zonnecellen samen met de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen