Warmtepomp Biggekerke

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het laten installeren van een ketel op gas volledig uitgesloten. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Nederlanders moeten investeren in een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van gas is een warmtepomp installatie. Middels onze website bekijk jij waardevolle informatie m.b.t. een warmtepomp in Biggekerke. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Bekijk alle onmisbare specificaties en check prijzen van een installateur in Biggekerke!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Biggekerke? Middels onze expertise ontdek je zinvolle informatie. Kies voor een onderwerp en je leest rap alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Biggekerke?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Biggekerke?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Biggekerke

Bekijk jij de opties ten aanzien van het investeren in een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n apparaat is tamelijk complex. Daarom is een aangesloten warmtepomp installateur in Biggekerke onmisbaar. De keuze maken voor een doorgewinterde vakman is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De specialist keurt jouw hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Kodi warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een competente installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende bevoegdheden die jou helpen bij het kiezen:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke past bij mijn situatie? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema vind je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Werkwijze Warmtebron De kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.250 25 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €6.500 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €15.000 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €19.500 of extra 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 werken vaak met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Biggekerke.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Meestal zien we twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Lisse.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming en het warm water voor 100%. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €5.000 tot zo’n €20.000 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Nefit, Intergas, Atag, Vaillant). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een volledig-elektrisch oplossing. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Biggekerke

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Biggekerke

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de prijs van het apparaat is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Biggekerke te berekenen.

Soort warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1700 €1400 4 jaar
Lucht-water €5600 €2100 €2700 8,5 jaar
Bodem-water €14900 €5200 €3000 12 jaar
Water-water €18500 €4500 €4300 16,6 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Veere?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel gezinnen overstappen op duurzame warmtebronnen (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Veere) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het gaat om een vorstelijke subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de kostprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Biggekerke geldt alleen op systemen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1750 tot €4200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een voorbeeld: de ARTEL MHP16RL24 staat gelijk tot €2.700,00 subsidie en voor de Climaveneta NECS-WNR /B 0152 krijg je subsidie tot €8.000,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Biggekerke

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Daartegenover, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Tinallinge plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan het op duurzame manier warm water leveren. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2550 en €4000. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €325 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zeeland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen