Warmtepomp Bingelrade

Nederland moet van het gas af. De oude en vertrouwde cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Dan is het kiezen voor de gasgestookte ketel niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten kiezen voor andere innovatieve mogelijkheden. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas zo’n warmtepomp. Op warmtepompspot.nl vind jij alle details aangaande een warmtepomp in Bingelrade. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het duur of goedkoop? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle relevante tips en adviezen en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Bingelrade!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Bingelrade? Aan de hand van de info op deze pagina achterhaal je belangrijke tips en adviezen. Druk op een onderwerp en je leest eenvoudig het antwoord op jouw vraag.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Bingelrade?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Bingelrade?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Bingelrade

Denk jij over het investeren in een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n systeem is behoorlijk ingewikkeld. Daardoor is een degelijke warmtepomp installateur in Bingelrade benodigd. De keuze maken voor een aangesloten warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Hij analyseert jouw huis, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk LG warmtepomp). Hoe kies ik een ervaren warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificering

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Voor welk systeem moet ik gaan? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je de meest relevante info.

Categorie Warmtepomp Werking Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Luchtstroom Vanaf €1.400 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €5.500 – €8.000 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €13.500 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €20.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Bingelrade.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Gewoonlijk onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Lith.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, grondwater of de bodem. De kosten liggen tussen de €5.000 en €19.500 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant, Atag). Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Bingelrade

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Bingelrade

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Enkel de kosten van het systeem is niet afdoende. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Tevens moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Bingelrade uit te rekenen.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1500 €1200 4 jaar
Lucht-water €5500 €2000 €2100 8 jaar
Bodem-water €14100 €4500 €2800 11 jaar
Water-water €17800 €5900 €4700 17 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Onderbanken?
Over een aantal jaar moeten we van het aardgas af. In de komende periode moeten veel gezinnen uitwijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Onderbanken) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de kosten. Let op: subsidie warmtepomp Bingelrade is alleen aan te vragen voor modellen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1650 tot €4750. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Om een voorbeeld te noemen: de ARTEL MHP5RL24 geeft recht op €1.900,00 subsidie en aangaande de Climaveneta WWH-HT 0071 ligt dit op €4.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Bingelrade

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze installaties hebben een hoog stroomverbruik. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Ook interessant: warmtepomp in Tirns plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht en combineert dat met gewone stroom. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dit kan door ingebouwde compressors. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2600 en €4000. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €350 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen