Warmtepomp Blokker

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De welbekende CV-ketel is straks verleden tijd. Binnen korte tijd is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle gezinnen moeten kijken naar een duurzamere oplossing. De opvolger van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Middels de tips van onze experts ontdek je handige tips & tricks bij het kiezen van een warmtepomp in Blokker. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle relevante tips & tricks en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Blokker!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Blokker? Middels onze expertise lees je handige tips & tricks. Klik op een onderwerp en je vindt binnen no-time bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Blokker?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Blokker?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Blokker

Ben jij er al mee bezig, de aanschaf van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n pomp is tamelijk moeilijk. Juist om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Blokker noodzakelijk. De keuze van een bekwame specialist is net zo relevant als de klus die op het programma staat. De installateur keurt jouw hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Pico Energy warmtepomp). Hoe herken je een ervaren vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze creditaties die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke moet ik nu kiezen? Normaal gesproken kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder tref je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Mechanisme Bron Totale kosten Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.300 25 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en All electric Luchtunit (buiten) €5.000 – €6.500 65 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €18.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Blokker.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt goede rendementen. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de regel zijn er 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Start je liever met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur Loosdrecht.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €8.000 tot zo’n €19.500 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een standalone oplossing. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd model betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Blokker

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Blokker

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de prijs van het apparaat is niet afdoende. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Blokker uit te rekenen.

Bron warmtepomp Aanschafprijs Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1900 €1000 4,5 jaar
Lucht-water €5900 €2400 €2200 7,5 jaar
Bodem-water €14200 €5000 €3200 14,5 jaar
Water-water €18700 €5100 €5900 19 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Hoorn?
Over een aantal jaar moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel gezinnen wijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Hoorn) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Blokker is alleen van toepassing op producten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1400 en €4100. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW krijg je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Atlantic Explorer 200 geeft jou €1.250,00 subsidie en voor de Climaveneta WWR 0025MS DHW2 krijg je €2.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Blokker

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze producten verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutraal huis. Ook interessant: warmtepomp in Tuil plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht in combinatie met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dat gaat via ingebouwde compressors. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2850 en €4000. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €345 op de jaarafrekening. Zonnepanelen met een elektrische boiler is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen