Warmtepomp Breedenbroek

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Over een aantal jaar is het kiezen voor de gasgestookte ketel geen optie meer. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Met z’n allen zullen we zullen zich oriënteren op een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van een ketel op gas (CV) is zo’n warmtepomp. Op onze website ontdek je diepgaande beschrijvingen aangaande een warmtepomp in Breedenbroek. Wat heb ik allemaal nodig? Wat kost het? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Bekijk alle nuttige informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Breedenbroek!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Breedenbroek? Op onze website doorzoek je zinvolle tips. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en je ontdekt direct het antwoord op jouw vraag.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Breedenbroek?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Breedenbroek?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Breedenbroek

Iets voor jou, het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n apparaat is tamelijk moeilijk. Daarom is een erkende warmtepomp installateur in Breedenbroek onvermijdbaar. Het selecteren van een deskundige specialist is op z’n minst zo belangrijk als de taakomschrijving. De vakman neemt jouw huis onder de loep, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check SmartHeat warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een echte installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder tref je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Werkwijze Energiebron Totale kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilerend Vanaf €1.300 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht van buiten €2.500 – €6.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Aardbron €15.500 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €19.500 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Breedenbroek.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: Gedateerde woningen en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

In de regel ontwaren we twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Mantgum.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de bodem. De investering ligt tussen de €8.000 tot €19.500 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een volledig-elektrisch type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Breedenbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Breedenbroek

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Enkel de kosten van het systeem geeft geen volledig beeld. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Breedenbroek te berekenen.

Model warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1800 €1300 7 jaar
Lucht-water €4600 €2300 €2700 8 jaar
Bodem-water €14700 €3500 €3400 14,5 jaar
Water-water €17200 €5300 €4100 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Oude IJsselstreek?
Over een aantal jaar moeten we gasvrij wonen. In de komende periode zullen veel gezinnen uitwijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De 2e kamer hanteert (ook in de gemeente Oude IJsselstreek) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Breedenbroek is alleen aan te vragen voor installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2200 en €4200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW incasseer je nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Carrier 30AWH012XD9 staat gelijk tot €2.100,00 subsidie en voor de CLINT CWW/K/WP 81 krijg je subsidie tot €4.600,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Breedenbroek

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Daartegenover, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Valkenswaard plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) in combinatie met elektrische energie uit het net. Hierdoor kan de installatie via een duurzame methode warm water leveren. Dat gaat via een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €3000 – €4200. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €270 per jaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is een perfecte combinatie om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw