Warmtepomp Burgh-Haamstede

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De milieuvervuilende cv-ketel is verboden vanaf 2030. Vanaf komend jaar is het kiezen voor een ketel op gas bij wet verboden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle woningen moeten kijken naar een andere manier van verwarmen. Een populair alternatief van een HR-ketel is zo’n warmtepomp. Via de info van onze specialisten vind jij tips en adviezen m.b.t. een warmtepomp in Burgh-Haamstede. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle nuttige info en vergelijk direct alle installateurs in Burgh-Haamstede!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Burgh-Haamstede? Hieronder check jij praktische tips. Kies voor een veelgestelde vraag en ontdek rap alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Burgh-Haamstede?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Burgh-Haamstede?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Burgh-Haamstede

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is tamelijk gecompliceerd. Vandaar is een bekwame warmtepomp installateur in Burgh-Haamstede benodigd. Het kiezen van een aangesloten expert is net zo relevant als de klus die op het programma staat. De vakman neemt jouw huis onder de loep, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk DUCO systeem). Hoe kies ik een betrouwbare installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp vind je velerlei licenties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-accreditatie

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat rendeert het beste in mijn woning? Normaal gesproken heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de onderstaande tabel tref je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Luchtstroom Vanaf €1.400 40 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €4.500 – €7.500 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Full-electric Grondwaterbronnen €18.000 en extra 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit (soort airco). De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Burgh-Haamstede.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Doorgaans werken we met 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Liever een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Merselo.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De investering ligt tussen de €5.500 – €18.500 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Atag, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een full-electric oplossing. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Burgh-Haamstede

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Burgh-Haamstede

De eerste vraag is vaak: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de kostprijs van de pomp is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Burgh-Haamstede te berekenen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1300 €1800 4 jaar
Lucht-water €4000 €1900 €2100 8 jaar
Bodem-water €15300 €4900 €2800 9 jaar
Water-water €18600 €5300 €5000 15,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Schouwen-Duiveland?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel huizen overgaan naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Schouwen-Duiveland) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kostprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Burgh-Haamstede kun je enkel aanvragen voor systemen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1750 en €4000. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het type, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Carrier 30RQS-070B heeft €5.550,00 subsidie en aangaande de Danfoss DHP-L Opti 16 heb je recht op €3.700,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Burgh-Haamstede

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Aan de andere kant, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Vinkel plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met gewone stroom. Zodoende kan het op duurzame manier tapwater verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €3000 – €4900. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €315 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler is de ideale mix om de stroomkosten te drukken in de provincie Zeeland.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen