Warmtepomp Deil

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De hoog rendement cv-ketel is straks verleden tijd. Over een tijdje is het vervangen van een cv-ketel (op gas) geen optie meer. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle inwoners moeten kiezen voor een duurzaam alternatief. Het meest gekozen alternatief van een HR-ketel is een warmtepomp. Door deze website bekijk je uitgebreide info bij het kiezen van een warmtepomp in Deil. Waar moet ik rekening mee houden? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Doorzoek alle praktische tips en adviezen en ontdek de meest vakkundige installateur in Deil!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Deil? Aan de hand van de info op deze pagina vind jij zinvolle informatie. Kies voor een van de vragen hieronder, en check rap alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Deil?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Deil?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Deil

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n apparaat is nogal pittig. Juist om die reden is een officiële warmtepomp installateur in Deil aan te raden. De keuze maken voor een bekwame specialist doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. De specialist bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Weider systeem). Hoe herken je een vakbekwame warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende contracten die garanties kunnen bieden:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Veelal zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Bron Investering Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.550 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht van buiten €5.500 – €8.000 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardwarmte €15.500 – 18.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €19.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Deil.

Is mijn woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Veelal ontwaren we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Nieuw Namen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, buitenlucht of aarde. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 t/m €18.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Remeha, Atag, Intergas, Nefit). Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische type. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Deil

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Deil

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten neem je in overweging om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Deil uit te werken.

Soort warmtepomp Prijs pomp Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1400 €1000 5,5 jaar
Lucht-water €6000 €1500 €2700 7 jaar
Bodem-water €14100 €3500 €3100 13 jaar
Water-water €18700 €5200 €4200 17 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Geldermalsen?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode gaan veel huizen overstappen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Geldermalsen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Dit is een gulle subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Deil geldt alleen op apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2500 tot €4150. Het totale bedrag heeft te maken met het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de CIAT EREBA 6H staat gelijk tot €1.700,00 subsidie en m.b.t. de Galletti ENE022WS krijg je subsidie tot €4.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Deil

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Lees nu verder over warmtepomp in Waskemeer plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) tezamen met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dit gebeurt met een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen de €2650 en €4200. Onderschat niet de stroomkosten: ga maar uit van ongeveer €300 per 365 dagen. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen