Warmtepomp Drempt

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De welbekende CV-ketel is over een aantal jaren verboden. Over een tijdje is het plaatsen van een cv-ketel (op gas) niet meer toegestaan. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle inwoners moeten kiezen voor een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van de CV-ketel is de warmtepomp. Aan de hand van warmtepompspot.nl check jij diepgaande beschrijvingen betreffende een warmtepomp in Drempt. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Ontdek alle relevante informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Drempt!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Drempt? Aan de hand van de info op deze pagina lees jij nuttige informatie. Kies voor een onderwerp en je ontdekt eenvoudig alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Drempt?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Drempt?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Drempt

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n apparaat is tamelijk complex. Om die reden is een bekwame warmtepomp installateur in Drempt onmisbaar. De keuze maken voor een geoefende installateur is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Energie EST verwarming). Waar vind ik een geoefende warmtepomp-installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze certificaten waar je op kunt letten:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema tref je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Energiebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.700 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht van buiten €4.000 – €8.000 75 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Grondbron €13.500 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwaterbronnen €18.000 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, keuken en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Het lucht-lucht systeem benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Drempt.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of full electric warmtepomp?

In de regel zien we 2 afwijkende types: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Nijmegen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de bodem, buitenlucht of grondwater. De kosten liggen tussen de €9.500 en €19.500 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Vaillant, Nefit, AWB, Atag, Remeha). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Drempt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Drempt

De eerste vraag is vaak: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Enkel de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Neem nou bijv. de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Drempt te bepalen.

Type warmtepomp Tarief product Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1600 €1900 4,5 jaar
Lucht-water €5200 €2300 €2400 7 jaar
Bodem-water €14700 €4100 €3200 11 jaar
Water-water €18100 €5200 €5300 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Bronckhorst?
Binnen afzienbare tijd moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren gaan veel huizen overstappen op duurzame alternatieven (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente Bronckhorst) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Drempt kun je enkel aanvragen voor types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1850 – €4350. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Climaveneta BRN2 0061t geeft recht op €2.450,00 subsidie en bij de Galletti LEW 062WL ligt dit op €7.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Drempt

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Echter, deze hebben een hoog stroomverbruik. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Ook kan de zonneboiler bijdragen op weg naar een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in Wezep plaatsen.

De warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, in combinatie met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het op duurzame manier water verwarmen. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2950 tot €4900. Vergeet niet de verbruikskosten: als basis neem je +/- €360 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen