Warmtepomp Wezep

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Dan is de keuze voor een ketel op gas niet langer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten switchen naar een duurzamere oplossing. Het meest bekende alternatief van een gasgestookte ketel is zo’n warmtepomp. Door onze vergelijker check jij waardevolle informatie m.b.t. een warmtepomp in Wezep. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle relevante specificaties en bekijk de tarieven via een installateur uit Wezep!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Wezep? Op deze pagina vind je belangrijke tips en adviezen. Klik op een van de vragen hieronder, en bekijk onmiddellijk alles wat je moet weten!

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Wezep?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Wezep?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Wezep

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is nogal complex. Daarom is een handige warmtepomp installateur in Wezep onvermijdbaar. De keuze maken voor een deskundige warmtepomp-installateur is net zo relevant als de taakomschrijving. Deze expert analyseert jouw huis, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check CIAT systeem). Hoe ben ik verzekerd van een competente warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Bron Kostprijs Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.650 25 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenlucht €5.000 – €6.000 75 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €15.500 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water (grond/rivier) €19.500 of meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Wezep.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Normaal gesproken zien we 2 verschillende producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Hee.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de bodem, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.000 t/m €18.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, Atag, Nefit, Remeha, AWB). Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een 100% elektrische type. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende model betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Wezep

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Wezep

Een veelgestelde vraag: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de prijs van het systeem is niet erg volledig. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten neem je in overweging om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Wezep te bepalen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1100 €2000 7 jaar
Lucht-water €6400 €2500 €2200 8,5 jaar
Bodem-water €14300 €5100 €3000 11 jaar
Water-water €17900 €4100 €4000 18 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Oldebroek?
In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Nog heel even, en dan gaan veel woningen overschakelen op duurzame alternatieven (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Oldebroek) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Wezep geldt alleen op producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1350 en €4200. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Toshiba RAV SM1104ATP-E i.c.m. hydrokit geeft recht op €2.000,00 subsidie en m.b.t. de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHVH16S18(**)3V ligt dit op €2.400,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Wezep

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Echter, deze oplossingen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Papendrecht plaatsen.

Warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode warm water leveren. Dit gebeurt met ingebouwde compressors. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2500 tot €4800. Onderschat niet de stroomkosten: ga maar uit van ongeveer €260 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw