Warmtepomp Duizel

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De gebruikelijke CV-ketel is over een aantal jaren verboden. In slechts enkele jaren is het plaatsen van gasgestookte cv-ketels niet langer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle gezinnen moeten switchen naar een duurzaam alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van de CV-ketel is een warmtepomp. Gebaseerd op de info van onze specialisten vind je uitgebreide info over een warmtepomp in Duizel. Is mijn huis wel geschikt? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle nuttige info en tips en vergelijk direct alle installateurs in Duizel!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Duizel? Via onze specialisten achterhaal je belangrijke tips. Klik op een onderwerp en je vindt onmiddellijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Duizel?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Duizel?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Duizel

Overweeg jij de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n apparaat is nogal complex. Hierom is een ervaren warmtepomp installateur in Duizel aan te raden. De keuze maken voor een officiële specialist doet niet onder voor de klus die op het programma staat. Deze expert verkent jouw woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Itho Daalderop verwarming). Hoe herken je een deskundige warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Check of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welk type moet ik laten installeren? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Mechanisme Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.250 40 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenlucht €5.000 – €6.000 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardbron €13.000 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €20.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Duizel.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: oudere en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C realiseert goede rendementen. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwperiode: huizen gezet voor 1980 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Gewoonlijk zien we twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Noordwolde.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €9.500 tot zo’n €18.500 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, Atag). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een standalone installatie. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte type betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Duizel

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Duizel

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de aanschafprijs is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Duizel uit te werken.

Type warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1800 €1300 7 jaar
Lucht-water €4000 €1800 €2000 6,5 jaar
Bodem-water €15500 €4100 €4500 9,5 jaar
Water-water €17000 €5600 €5400 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Eersel?
Eerdaags moet ook jouw huis gasvrij zijn. In de komende periode zullen veel woningen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Eersel) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze gulle subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Duizel geldt alleen op installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2450 en €5100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW heb je recht op €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een voorbeeld: de Climaveneta MICS-N 0072FF staat gelijk tot €2.700,00 subsidie en voor de Galletti MCW 012HS krijg je subsidie tot €2.900,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Duizel

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met het streven naar een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Wijster plaatsen.

Warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dit kan door de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen de €2600 tot €4400. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €355 per 12 maanden. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen