Warmtepomp Eemnes

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De traditionele cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnenkort is het laten installeren van een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle gezinnen moeten switchen naar een duurzamere oplossing. De optie in plaats van gas is zo’n warmtepomp. Gebaseerd op de info van onze specialisten doorzoek jij handige info over een warmtepomp in Eemnes. Waar moet ik rekening mee houden? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Bekijk alle onmisbare tips en adviezen en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Eemnes!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Eemnes? Hieronder lees je handige info. Kies voor een van de vragen hieronder, en je ontdekt rap bruikbare info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Eemnes?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Eemnes?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Eemnes

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n apparaat is tamelijk complex. Daarom is een vakbekwame warmtepomp installateur in Eemnes onvermijdbaar. De zoektocht naar een echte expert is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De specialist analyseert jouw huis, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Renson verwarming). Waar vind ik een doorgewinterde installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze creditaties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk systeem laat ik installeren? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel check je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Bron De kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.650 35 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €5.500 – €7.500 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €14.500 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Standalone Water uit de grond €19.500 of meer 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Utrecht.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor de centrale verwarming en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Eemnes.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Veelal maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Ohé en Laak.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: buitenlucht, bodem of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.000 – €19.000 (met installatie en advies). De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, Intergas, Vaillant, Atag, Remeha). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een all-electric type. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Eemnes

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Eemnes

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Puur de prijs van het apparaat is niet afdoende. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarbij is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Eemnes vast te stellen.

Model warmtepomp Kosten systeem Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1600 €1100 6,5 jaar
Lucht-water €5400 €1800 €2500 8 jaar
Bodem-water €15100 €4600 €4100 13,5 jaar
Water-water €18600 €5900 €4200 16,6 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Eemnes?
Het duurt niet lang, en dan moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode zullen veel woningen overschakelen op duurzame warmtebronnen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Eemnes) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Eemnes is alleen van toepassing op producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2950 tot €4750. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het model, het aantal KW en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW krijg je honderd euro extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Climaveneta NECS-Q /B 0152 heeft €4.100,00 subsidie en voor de IDM TERRA SW 15 Twin; 810341 heb je recht op €3.700,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Eemnes

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Let op: deze modellen verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Miste plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) en combineert dat met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dit gebeurt met een interne compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2550 tot €5000. Vergeet niet de verbruikskosten: als basis neem je +/- €280 per jaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Utrecht.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen