Warmtepomp Eethen

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Dan is het kiezen voor een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. Het meest gekozen alternatief van gas is: ‘warmtepomp’. Geholpen door onze website check jij alle details over een warmtepomp in Eethen. Wat heb ik allemaal nodig? Met welke kosten moet ik rekening houden? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle onmisbare informatie en kies een betrouwbare vakman / installateur in Eethen!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Eethen? Op deze pagina lees jij bruikbare adviezen. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en ontdek onmiddellijk verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Eethen?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Eethen?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Eethen

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is behoorlijk complex. Daarom is een bedreven warmtepomp installateur in Eethen onmisbaar. De keuze van een deskundige expert doet niet onder voor de taakomschrijving. De vakman neemt jouw huis onder de loep, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Techneco verwarming). Hoe kies ik een betrouwbare warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema check je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron De kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.650 45 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €6.000 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Bodemwarmte €13.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Volledig elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 en meer 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Eethen.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in aantrekkelijke opbrengsten. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Meestal werken we met twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Start je liever met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Oldekerk.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert zowel warm tapwater als de verwarming. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de bodem, grondwater of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €6.500 tot €19.500 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant, Atag). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch product. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire model betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Eethen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Eethen

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Uitsluitend de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Eethen uit te werken.

Soort warmtepomp Tarief product Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1000 €1000 6,5 jaar
Lucht-water €6800 €2200 €2200 6,5 jaar
Bodem-water €14600 €4300 €2800 12,5 jaar
Water-water €18300 €5900 €5100 16 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Aalburg?
Over een aantal jaar is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment zullen veel gezinnen wijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Aalburg) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Dit is een gulle subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp Eethen geldt alleen op apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2000 – €4700. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Climaveneta NX-N /K 0182P geeft recht op €4.550,00 subsidie en bij de InterClima-MTA HOCT 022 ligt dit op €2.650,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Eethen

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken zullen straks de standaard worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Echter, deze systemen verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Niet langer betalen voor energie! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor een energieneutrale situatie. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Woensdrecht plaatsen.

De warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht en combineert dat met gewone stroom. Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2700 en €5000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €365 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is de ideale mix om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen