Warmtepomp Egmond aan den Hoef

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel is straks verleden tijd. In slechts enkele jaren is het vervangen van een ketel op gas niet meer toegestaan. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle huizenbezitters moeten investeren in een duurzamere oplossing. Het meest gekozen alternatief van een gasgestookte ketel is de warmtepomp. Aan de hand van de tips van onze experts check je uitgebreide info aangaande een warmtepomp in Egmond aan den Hoef. Waar moet ik rekening mee houden? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle praktische info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Egmond aan den Hoef!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Egmond aan den Hoef? Middels onze expertise doorzoek je bruikbare informatie. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en bekijk ogenblikkelijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Egmond aan den Hoef?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Egmond aan den Hoef?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Egmond aan den Hoef

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n apparaat is vrij gecompliceerd. Hierom is een betrouwbare warmtepomp installateur in Egmond aan den Hoef onmisbaar. Het selecteren van een bekwame specialist is net zo relevant als de klus die op het programma staat. Deze expert inspecteert jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Thermia verwarming). Hoe herken je een doorgewinterde installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze licenties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de warmtepomp fabrikant erkend is.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke moet ik nu kiezen? Doorgaans kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werking Bron Kostprijs Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.350 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht buitenaf €4.500 – €6.000 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €15.500 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €19.000 of extra 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit (soort airco). De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Egmond aan den Hoef.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Mate van isolatie: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Over het algemeen zijn er 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Beperkt budget? En neig je naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Oldetrijne.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, aarde of buitenlucht. De investering ligt tussen de €7.500 en €20.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Nefit, Remeha, Atag, Vaillant, AWB). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een full-electric oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende model betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Egmond aan den Hoef

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Egmond aan den Hoef

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de aanschafprijs is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Egmond aan den Hoef uit te rekenen.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €2000 €2000 5 jaar
Lucht-water €5400 €1500 €2800 6 jaar
Bodem-water €14400 €3600 €3900 11,5 jaar
Water-water €17500 €5300 €4200 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Bergen (NH.)?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment zullen veel huizen overschakelen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De overheid bezorgt ons (ook in de gemeente Bergen (NH.)) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Egmond aan den Hoef kun je enkel aanvragen voor producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2200 tot €4950. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de Climaveneta NX-N /LN-CA 0182P geeft jou €4.850,00 subsidie en bij de InterClima-MTA HOCT 130 krijg je €6.400,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Egmond aan den Hoef

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze systemen hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Jouw energienota naar €0,00. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Wolphaartsdijk plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht en combineert dat met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dat gaat via een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2700 tot €5000. Vergeet niet de verbruikskosten: die bedragen al gauw €330 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen