Warmtepomp Est

Nederland moet van het gas af. De gebruikelijke CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een aantal jaar is het aansluiten van een op gas verwarmde ketel geen optie meer. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten kiezen voor een alternatieve bron. Het meest gekozen alternatief van de oude ketels is het warmtepomp systeem. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je alle informatie m.b.t. een warmtepomp in Est. Wat komt er allemaal bij kijken? Met welke kosten moet ik rekening houden? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle praktische details en vergelijk direct alle installateurs in Est!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Est? Door onze experts doorzoek je belangrijke aanbevelingen. Selecteer een veelgestelde vraag en bekijk direct alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Est?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Est?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Est

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? Vooral de installatie van de warmtepomp is best wel pittig. Hierom is een ervaren warmtepomp installateur in Est cruciaal. De keuze maken voor een vakkundige expert is net zo relevant als de klus zelf. De specialist analyseert jouw huis, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Carrier subsidie). Hoe kies ik een ervaren warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificaat

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.300 30 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Luchtunit (buiten) €3.000 – €7.000 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €13.000 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.000 en hoger 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Est.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in aanzienlijk woongenot. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

In de praktijk zijn er twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Wil je beginnen met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Opperdoes.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €6.000 – €20.000 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types werken met water en/of bodem als warmtebron. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, Atag). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een standalone oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende product betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Est

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Est

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem is niet compleet. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Est te ontcijferen.

Bron warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1300 €1600 4,5 jaar
Lucht-water €4700 €1600 €2100 7,5 jaar
Bodem-water €14400 €4700 €4500 14 jaar
Water-water €17300 €4100 €4400 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Neerijnen?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. De komende jaren gaan veel woningen overstappen op duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Neerijnen) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Est kan jij uitsluitend toepassen op systemen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2550 en €4400. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Clivet WBAN 262 S heeft €6.150,00 subsidie en met betrekking tot de Oilon Cube 12 heb je recht op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Est

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Aan de andere kant, deze installaties consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De kosten voor energie worden dan echt laag. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Zevenhoven plaatsen.

Een warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Een boiler gebruikt energie uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op die manier kan het op duurzame manier warm water leveren. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2950 – €5000. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €300 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen