Warmtepomp Galder

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel is straks verleden tijd. In slechts enkele jaren is het kiezen voor een systeem op gas volledig uitgesloten. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Nederlanders moeten kijken naar andere innovatieve mogelijkheden. Het meest gekozen alternatief van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Gebaseerd op de info op deze pagina check jij tips en adviezen betreffende een warmtepomp in Galder. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Ontdek alle belangrijke informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Galder!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Galder? Via onze specialisten doorzoek je bruikbare tips & tricks. Selecteer een item uit onze FAQ en bekijk onmiddellijk alle informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Galder?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Galder?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Galder

Overweeg jij het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n apparaat is behoorlijk gecompliceerd. Juist om die reden is een echte warmtepomp installateur in Galder onvermijdbaar. Het selecteren van een vakbekwame installateur is net zo relevant als de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert bekijkt jouw woning, heeft een adviserende rol, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Inventum subsidie). Waar vind ik een ervaren installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat licenties die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema ontdek je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Investering Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.350 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Buitenlucht €2.500 – €7.500 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardwarmte €15.500 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwater €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een buitenunit (soort airco). Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Galder.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Type isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Doorgaans ontwaren we twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Oudeschans.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, bodem of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.000 tot zo’n €18.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. De tarieven liggen best hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Intergas, Nefit, Atag, Vaillant). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een full-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een prima model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Galder

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Galder

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Slechts de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarbij is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Galder te bepalen.

Model warmtepomp Tarief product Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €2000 €1800 6 jaar
Lucht-water €4300 €1600 €2500 7 jaar
Bodem-water €14500 €4200 €3900 11 jaar
Water-water €17100 €4500 €4600 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Alphen-Chaam?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode zullen veel Nederlanders overgaan naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Alphen-Chaam) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kosten. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Galder kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2250 – €5100. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Clivet WSAN-XIN 91 prm staat gelijk tot €2.450,00 subsidie en wat betreft de Techneco AQUATOP T22HR krijg je subsidie tot €3.900,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Galder

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Zwammerdam plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) in combinatie met standaard elektriciteit. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via ingebouwde compressors. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2850 tot €4900. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €380 per 365 dagen. Zonnecellen samen met de elektrische boiler combineren is het beste idee om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen