Warmtepomp Geldermalsen

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De traditionele cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Dan is het plaatsen van een gasgestookt systeem niet langer mogelijk. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten overstappen naar andere innovatieve mogelijkheden. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is de populaire warmtepomp. Via onze website bekijk jij diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Geldermalsen. Hoe werkt zo’n systeem? Is het duur of goedkoop? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Ontdek alle onmisbare specificaties en kies een betrouwbare vakman / installateur in Geldermalsen!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Geldermalsen? Op deze pagina vind jij nuttige tips & tricks. Maak een keuze uit een onderwerp en je leest binnen no-time alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Geldermalsen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Geldermalsen?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Geldermalsen

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is behoorlijk pittig. Hierom is een officiële warmtepomp installateur in Geldermalsen onontbeerlijk. De keuze van een aangesloten expert is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De vakman inspecteert jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Samsung subsidie). Hoe ben ik verzekerd van een doorgewinterde warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welke moet ik nu kiezen? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.750 45 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric en Hybride Lucht buitenaf €3.000 – €7.500 55 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Full-electric Aardwarmte €15.500 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €19.000 en meer 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). De onttrokken warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Geldermalsen.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt een hoog rendement. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen zijn er twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Papenvoort.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €5.000 en €21.000 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch installatie. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Geldermalsen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Geldermalsen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Puur de prijs van het apparaat geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Geldermalsen uit te werken.

Bron warmtepomp Kosten systeem Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1700 €1700 5,5 jaar
Lucht-water €5700 €1600 €2700 8,5 jaar
Bodem-water €14500 €4800 €3900 14 jaar
Water-water €18300 €4400 €5100 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Geldermalsen?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. Nog heel even, en dan zullen veel Nederlanders uitwijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Geldermalsen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kom in actie! En gebruik deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Geldermalsen is alleen aan te vragen voor modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2800 tot €4750. Het totale bedrag hangt af van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de CTC EcoAir 406 + CTC EcoZenith 550 geeft jou €1.550,00 subsidie en bij de Techneco Vulcan 08 ACM (W/W) krijg je €2.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Geldermalsen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Vergeet niet, deze modellen consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Jouw energienota naar €0,00. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Lees nu verder over warmtepomp in Aalsum plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, samen met gewone stroom. Daardoor kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2700 en €4200. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €310 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen