Warmtepomp Gemert

Nederland moet van het gas af. De gebruikelijke CV-ketel is verboden vanaf 2030. Vanaf komend jaar is de keuze voor een ketel op gas ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Met z’n allen zullen we moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. Het meest gekozen alternatief van een gasgestookte ketel is een warmtepomp. Geholpen door warmtepompspot.nl lees jij bruikbare informatie voor een warmtepomp in Gemert. Hoe werkt het? Wat kost het? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle cruciale informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Gemert!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Gemert? Via onze specialisten doorzoek jij bruikbare adviezen. Selecteer een van de onderstaande vragen, en bekijk à la minute alle info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Gemert?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Gemert?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Gemert

Denk jij over het investeren in een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is tamelijk pittig. Om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Gemert benodigd. De zoektocht naar een deskundige vakman is minstens zo belangrijk als de klus zelf. Hij kijkt kritisch naar jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Sonnenkraft subsidie). Waar vind ik een competente installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp vind je velerlei licenties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke past bij mijn situatie? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Niveau Bron Investering Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.250 40 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht van buiten €4.000 – €6.000 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Bodemwarmte €15.000 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Waterbronnen €18.000 of meer 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, toilet en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Gemert.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

In de praktijk maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Beperkt budget? En neig je naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Peperga.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de bodem, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 en €19.500 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Remeha, Atag, Vaillant, Intergas). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Gemert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Gemert

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Uitsluitend de prijs van het systeem is niet allesomvattend. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Gemert te ontcijferen.

Model warmtepomp Tarief product Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1700 €2000 7 jaar
Lucht-water €5000 €1900 €2200 6,5 jaar
Bodem-water €15200 €5300 €3400 10 jaar
Water-water €18200 €5000 €5500 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Gemert-Bakel?
Binnen afzienbare tijd moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan gaan veel consumenten overstappen op echt groene stroom (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Gemert-Bakel) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling. Soms krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Notitie: subsidie warmtepomp Gemert kun je enkel aanvragen voor systemen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1600 en €4550. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het model, capaciteit (kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW heb je recht op honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de CTC EcoAir 410 + CTC EcoZenith 250 heeft €1.950,00 subsidie en bij de Techneco Vulcan 10 ACRM (W/W) heb je recht op €3.100,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Gemert

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Daartegenover, deze modellen verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De kosten voor energie worden dan echt laag. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Zoek ook naar warmtepomp in Abbekerk plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2850 tot €4500. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €350 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen