Warmtepomp Gennep

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Vanaf komend jaar is het vervangen van een systeem op gas niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle gezinnen moeten kijken naar een alternatieve bron. De opvolger van een HR-ketel is het warmtepomp systeem. Via de info van onze specialisten check jij tips en adviezen betreffende een warmtepomp in Gennep. Wat komt er allemaal bij kijken? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle belangrijke specificaties en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Gennep!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Gennep? Op onze website bekijk je zinvolle tips & tricks. Selecteer een item uit onze FAQ en ontdek ogenblikkelijk bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Gennep?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Gennep?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Gennep

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n apparaat is best wel gecompliceerd. Daarom is een aangesloten warmtepomp installateur in Gennep onontbeerlijk. Het selecteren van een geoefende vakman is net zo relevant als de uit te voeren werkzaamheden. Hij neemt jouw huis onder de loep, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek TechniQ-Energy subsidie). Wat is een handige installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen waar je op kunt letten:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificering

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke moet ik nu kiezen? In de praktijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel vind je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Energiebron Investering Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.750 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €7.500 55 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Warmte-grondbron €15.500 – 17.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Standalone Water (grond/rivier) €18.000 of extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Gennep.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Grofweg maken we onderscheid tussen twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Piaam.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, buitenlucht of grondwater. De kosten liggen tussen de €7.500 t/m €18.500 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Remeha, Vaillant, Atag, Nefit). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd type is de ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Gennep

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Gennep

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Alleen de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien komt de beschikbare subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Gennep uit te rekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €1000 €1800 5 jaar
Lucht-water €6400 €2200 €2400 6,5 jaar
Bodem-water €15300 €5600 €4700 9,5 jaar
Water-water €18300 €4800 €5500 17 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Gennep?
In 2030 moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan zullen veel gezinnen overstappen op schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Gennep) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het gaat om een vorstelijke subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de kosten. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Gennep is alleen van toepassing op types die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2100 – €4150. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de CTC EcoAir 510M 230V + CTC Ecologic staat gelijk tot €2.000,00 subsidie en bij de Techneco Vulcan 14 AC (W/W) krijg je subsidie tot €3.700,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Gennep

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Evengoed, deze oplossingen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Achthuizen plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) en combineert dat met elektrische energie uit het net. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2500 tot €4800. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €340 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler is een perfecte combinatie om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen