Warmtepomp Geulle

Het gas wordt langzaam afgesloten. De gebruikelijke CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Dan is het kiezen voor een systeem op gas bij wet verboden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle woningen zullen zich oriënteren op een duurzaam alternatief. Een populair alternatief van een ketel met gas de populaire warmtepomp. Middels deze website vind je handige tips & tricks voor een warmtepomp in Geulle. Wat heb ik allemaal nodig? Is het een prijzig systeem? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle cruciale info en bekijk de tarieven via een installateur uit Geulle!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Geulle? Op onze website doorzoek jij belangrijke tips. Klik op een onderwerp en ontdek onmiddellijk alle info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Geulle?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Geulle?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Geulle

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is tamelijk moeilijk. Vandaar is een handige warmtepomp installateur in Geulle cruciaal. Het selecteren van een echte expert doet niet onder voor de klus zelf. Deze expert checkt de hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Thercon subsidie). Wat is een doorgewinterde vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei creditaties die van belang zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder tref je een overzicht.

Soort Warmtepomp Niveau Energiebron Totale kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.400 40 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht van buiten €3.000 – €7.000 65 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €14.000 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.500 of meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, toilet en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en water om te douchen. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Geulle.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatie: verouderde en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Ketel op gas: CV-ketels van 10 jaar of ouder kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Gewoonlijk onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Pietersbierum.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de bodem, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €8.000 en €21.000 (met installatie en advies). Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch installatie. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Geulle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Geulle

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Louter de kostprijs van de pomp geeft geen volledig beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Geulle te ontcijferen.

Model warmtepomp Kosten systeem Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1100 €1000 6 jaar
Lucht-water €5900 €1600 €2100 8,5 jaar
Bodem-water €14100 €5800 €3700 10 jaar
Water-water €18900 €4500 €4700 19 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Meerssen?
Het duurt niet lang, en dan is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel gezinnen overgaan naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Meerssen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een gulle subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Geulle kan jij uitsluitend toepassen op apparaten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1900 – €4350. Het totale bedrag hangt af van het type, het aantal KW en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de CTC EcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i250 geeft jou €1.900,00 subsidie en met betrekking tot de Techneco Vulcan 17 ACHR (W/W) krijg je €4.100,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Geulle

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zullen straks de standaard worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Maar, deze modellen verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Adorp plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) in combinatie met standaard elektriciteit. Om die reden kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2900 en €4300. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €290 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om de energierekening te verlagen in de provincie Limburg.

Begin direct met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen