Warmtepomp Glane

Het gas wordt langzaam afgesloten. De hoog rendement cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Dan is het kiezen voor gasgestookte cv-ketels geen optie meer. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van gas is een warmtepomp installatie. Op deze website check je diepgaande beschrijvingen bij het kiezen van een warmtepomp in Glane. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het duur of goedkoop? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle praktische info en tips en bekijk de tarieven via een installateur uit Glane!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Glane? Door onze experts check jij nuttige tips. Maak een keuze uit een item uit onze FAQ en ontdek binnen no-time het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Glane?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Glane?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Glane

Iets voor jou, het laten installeren van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n systeem is best wel ingewikkeld. Daarom is een erkende warmtepomp installateur in Glane benodigd. De keuze maken voor een erkende warmtepomp-installateur is net zo relevant als de klus zelf. De specialist bekijkt jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Weishaupt-Monarch subsidie). Hoe kies ik een deskundige installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene licenties die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke moet ik nu kiezen? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de onderstaande tabel check je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Mechanisme Bron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.550 35 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Lucht van buiten €2.500 – €7.000 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €15.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €20.000 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Glane.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: minder recente en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Gewoonlijk ontwaren we twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Poppenwier.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De investering ligt tussen de €6.000 tot €18.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Atag, Intergas, Remeha, Nefit). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een all-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Glane

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Glane

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de prijs van het systeem is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien is er een subsidieregeling die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Glane vast te stellen.

Bron warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1000 €1500 5 jaar
Lucht-water €4100 €1700 €2100 7 jaar
Bodem-water €14200 €5000 €3000 14,5 jaar
Water-water €18600 €4800 €4300 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Losser?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan gaan veel consumenten overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Losser) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafwaarde. Advies: subsidie warmtepomp Glane kun je enkel aanvragen voor types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2550 – €4750. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Daikin EBLQ05(**)V3 geeft jou €1.700,00 subsidie en aangaande de Thermia Diplomat Duo Optimum G3 13 krijg je €3.300,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Glane

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen met de gasrekening op nul hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Maar, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutraal huis. Ook interessant: warmtepomp in Alblasserdam plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2650 tot €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: ga maar uit van ongeveer €400 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Overijssel.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen