Warmtepomp Goedereede

Het gas wordt langzaam afgesloten. De welbekende CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Dan is de keuze voor een cv-ketel (op gas) geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle gezinnen moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. De opvolger van een ketel op gas (CV) is: ‘warmtepomp’. Geholpen door onze website doorzoek je nuttige info voor een warmtepomp in Goedereede. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle relevante specificaties en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Goedereede!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Goedereede? Hieronder doorzoek je belangrijke tips. Selecteer een item uit onze FAQ en check binnen no-time alle info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Goedereede?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Goedereede?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Goedereede

Denk jij na over de aanschaf van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n apparaat is behoorlijk complex. Om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Goedereede cruciaal. Het selecteren van een bedreven specialist is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De installateur checkt de hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk YORK subsidie). Hoe kies ik een competente vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene bevoegdheden die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Bekijk altijd of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Gewoonlijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je een overzicht.

Soort Warmtepomp Mechanisme Bron Investering Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.650 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Buitenunit €2.500 – €7.500 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €13.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water (grond/rivier) €18.000 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en om water op te warmen. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Goedereede.

Is mijn woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Soort Isolatie: minder recente en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager vervult een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken onderscheiden we twee type systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Gaat jouw voorkeur uit naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Puiflijk.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp coördineert de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, grondwater of de bodem. De investering ligt tussen de €6.500 en €18.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Atag, Remeha, Nefit, Intergas). Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Goedereede

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Goedereede

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Slechts de kostprijs van de pomp geeft een te beperkt beeld. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Goedereede uit te zoeken.

Type warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1700 €1700 5,5 jaar
Lucht-water €4300 €1600 €2800 8 jaar
Bodem-water €14300 €5500 €2800 12 jaar
Water-water €17300 €5300 €4400 19 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Goeree-Overflakkee?
Straks moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment moeten veel gezinnen overschakelen op elektrisch verwarmen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Goeree-Overflakkee) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kostprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Goedereede kan jij uitsluitend toepassen op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2250 tot €5500. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW ontvang je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Daikin EDLQ014(**)6W1 biedt €2.050,00 subsidie en m.b.t. de Thermia Diplomat Duo Optimum G3 8 is dit €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Goedereede

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Daartegenover, deze installaties verbruiken nog wel het nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan op weg naar een energieneutrale woning. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Aldtsjerk plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit kan door ingebouwde compressors. De kostprijs van een warmtepompboiler valt zo tussen €2550 tot €4900. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €350 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Zuid-Holland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw