Warmtepomp Goor

Het gas wordt langzaam afgesloten. De traditionele cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. In slechts enkele jaren is het laten installeren van de gasgestookte ketel haast niet meer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Nederlanders zullen zich oriënteren op een duurzame verwarmingsbron. De opvolger van een gasgestookte ketel is: ‘warmtepomp’. Middels onze vergelijker bekijk jij alle informatie voor een warmtepomp in Goor. Is mijn huis wel geschikt? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle onmisbare specificaties en ontdek de meest vakkundige installateur in Goor!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Goor? Door onze experts lees je handige adviezen. Druk op een veelgestelde vraag en je ontdekt rap alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Goor?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Goor?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Goor

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n duurzame energiebron is best wel gecompliceerd. Juist om die reden is een erkende warmtepomp installateur in Goor onvermijdbaar. De zoektocht naar een bekwame vakman is net zo relevant als de taakomschrijving. Deze expert kijkt kritisch naar jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Oilon subsidie). Hoe kies ik een competente installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat creditaties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-certificaat

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder bekijk je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.700 30 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €4.000 – €6.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Grondbron €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Standalone Grondwater €20.000 en meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem benut de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Goor.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: minder recente en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Doorgaans zien we twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Wil je beginnen met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Putte.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kosten liggen tussen de €8.500 t/m €18.500 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Atag, Vaillant, Nefit, Remeha). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een full-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Goor

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Goor

De eerste vraag is vaak: is een warmtepomp duur of goedkoop? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de kostprijs van de pomp is niet afdoende. Neem nou bijv. de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle vormen van kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Goor te berekenen.

Model warmtepomp Prijs pomp Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2100 €1400 €1700 4,5 jaar
Lucht-water €6100 €2000 €2000 7 jaar
Bodem-water €14300 €5100 €3900 9 jaar
Water-water €18700 €4800 €4000 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Hof van Twente?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment moeten veel gezinnen overschakelen op elektrisch verwarmen (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Hof van Twente) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Goor kan jij uitsluitend toepassen op installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2400 en €5100. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Daikin ERGA04DV* icm EHV(H)(X)(Z)04S18D**** geeft recht op €1.900,00 subsidie en m.b.t. de Vaillant flexoCOMPACT VWF 58/4 + VWW 11/4 SI (0010016682) ligt dit op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Goor

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met het streven naar een energieneutrale woning. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Almere plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) tezamen met reguliere energie (stroom). Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dit gebeurt met ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2700 en €4900. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €305 per kalenderjaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Overijssel.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen