Warmtepomp Griendtsveen

Het gas wordt langzaam afgesloten. De hoog rendement cv-ketel is straks verleden tijd. Dan is het vervangen van een systeem op gas niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle huizenbezitters moeten switchen naar een duurzamere oplossing. De alternatieve keuzemogelijkheid van de CV-ketel is de warmtepomp. Door de info op deze pagina check je waardevolle informatie aangaande een warmtepomp in Griendtsveen. Hoe werkt het? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle onmisbare specificaties en kies een betrouwbare vakman / installateur in Griendtsveen!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Griendtsveen? Middels onze expertise bekijk jij handige informatie. Klik op een van de onderwerpen en check vlug alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Griendtsveen?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Griendtsveen?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Griendtsveen

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n pomp is vrij complex. Vandaar is een competente warmtepomp installateur in Griendtsveen benodigd. De zoektocht naar een vakkundige expert is minstens zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist checkt de hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Aermec installatie). Hoe ben ik verzekerd van een bekwame warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Gewoonlijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema tref je de meest relevante info.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.750 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht buitenaf €4.000 – €8.000 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €13.500 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Grondwater €18.500 en hoger 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit (soort airco). De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Griendtsveen.

Is mijn woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C resulteert in goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwperiode: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken onderscheiden we twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Reduzum.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met de aarde, buitenlucht of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €9.000 tot zo’n €20.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Vaillant, Remeha, Atag, Nefit). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone installatie. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire model is een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Griendtsveen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Griendtsveen

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de kosten van het systeem is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Tevens zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Griendtsveen te berekenen.

Bron warmtepomp Kosten systeem Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1900 €1500 5,5 jaar
Lucht-water €6700 €2500 €2400 6 jaar
Bodem-water €14600 €5700 €2900 10 jaar
Water-water €17400 €4000 €4300 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Horst aan de Maas?
Straks moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren zullen veel gezinnen overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De overheid geeft (ook in de gemeente Horst aan de Maas) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Griendtsveen kan jij uitsluitend toepassen op installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1100 – €5550. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, het aantal KW en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Daikin ERLQ006(**)V + EHSHB08P50(**) staat gelijk tot €1.800,00 subsidie en m.b.t. de Waterkotte Eco Touch Ai1 Geo 5010.5 (W/W) krijg je subsidie tot €3.100,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Griendtsveen

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Aan de andere kant, deze producten consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Amsterdam Zuidoost plaatsen.

De warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Een boiler gebruikt energie middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met gewone stroom. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen +/- €2750 tot €4200. Vergeet niet de verbruikskosten: die bedragen al gauw €355 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen