Warmtepomp Haalderen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel is straks verleden tijd. In slechts enkele jaren is het aanvragen van een cv-ketel (op gas) ongeschikt (verboden) geworden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle gezinnen moeten kiezen voor een duurzamere oplossing. De opvolger van de oude ketels is een warmtepomp. Op deze webpagina bekijk jij nuttige info voor een warmtepomp in Haalderen. Wat heb ik allemaal nodig? Is het een prijzig systeem? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle onmisbare informatie en vergelijk direct alle installateurs in Haalderen!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Haalderen? Op onze website lees je nuttige informatie. Klik op een van de onderwerpen en je leest onmiddellijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Haalderen?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Haalderen?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Haalderen

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n systeem is nogal moeilijk. Daarom is een geoefende warmtepomp installateur in Haalderen benodigd. Het selecteren van een vakkundige installateur doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De installateur kijkt kritisch naar jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Dimplex installatie). Hoe herken je een officiële installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen waar je op kunt letten:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Bekijk altijd of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder tref je een overzicht.

Type Warmtepomp Niveau Energiebron Kostprijs Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Via ventilatie Vanaf €1.200 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht buitenaf €4.500 – €8.000 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €14.000 – 17.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €19.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Haalderen.

Is mijn woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C resulteert in een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de regel bestaan er twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Neig jij eerst naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Rien.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €7.500 – €20.500 (met installatie en advies). Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant). De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Haalderen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Haalderen

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de aanschafprijs geeft geen volledig beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij zijn er subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Haalderen uit te werken.

Type warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €2000 €1100 4,5 jaar
Lucht-water €6300 €2300 €2200 7,5 jaar
Bodem-water €14000 €4500 €3400 11,5 jaar
Water-water €18400 €4100 €4200 17 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Lingewaard?
Straks moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel Nederlanders overstappen op echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Lingewaard) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze royale subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Haalderen kun je enkel aanvragen voor producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1450 en €4900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Daikin ERLQ008(**)V3 + EHSH08P50(**) staat gelijk tot €1.900,00 subsidie en voor de Waterkotte Eco Touch DS 5023.5 Ai NC (W/W) krijg je subsidie tot €3.900,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Haalderen

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze verbruiken veel stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Arnhem plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Een boiler gebruikt energie via ventilatiestromen (lucht), gezamenlijk met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2950 en €4100. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €380 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw