Warmtepomp Haler

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De traditionele cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Dan is het kiezen voor de gasgestookte ketel ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten investeren in andere innovatieve mogelijkheden. Het meest gekozen alternatief van een gasgestookte ketel is een warmtepomp. Op deze webpagina vind je handige info aangaande een warmtepomp in Haler. Wat komt er allemaal bij kijken? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Doorzoek alle bruikbare tips en adviezen en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Haler!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Haler? Door onze experts vind jij zinvolle tips en adviezen. Kies voor een van de vragen hieronder, en jij checkt snel het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Haler?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Haler?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Haler

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is best wel ingewikkeld. Om die reden is een aangesloten warmtepomp installateur in Haler onontbeerlijk. Het kiezen van een doorgewinterde vakman is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Hij analyseert jouw huis, geeft advies voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek ES installatie). Hoe herken je een doorgewinterde warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Voor welk systeem moet ik gaan? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Niveau Bron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.750 tot 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenlucht €2.500 – €7.000 65 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water 100% elektrisch Grondbron €13.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €19.500 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Haler.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatie: oudere en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt aantrekkelijke opbrengsten. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Doorgaans bestaan er twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Neig jij eerst naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Rijswijk.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert zowel warm tapwater als de verwarming. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, buitenlucht of aarde. De kostprijs varieert tussen de €5.000 en €20.000 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De tarieven liggen best hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Intergas, Remeha, Atag, Vaillant, AWB). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische installatie. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd product betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Haler

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Haler

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Puur de kosten van het systeem geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Haler te bepalen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1300 €1200 5 jaar
Lucht-water €5100 €2400 €2200 8,5 jaar
Bodem-water €15300 €5500 €3300 10,5 jaar
Water-water €17500 €5900 €5400 16,6 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Leudal?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. Nog heel even, en dan gaan veel woningen wijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Het rijk bezorgt ons (ook in de gemeente Leudal) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het gaat om een gulle subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Haler is alleen van toepassing op systemen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2750 en €4800. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen krijg je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHSH16P50(**) geeft recht op €2.300,00 subsidie en voor de Weider 2SW300egw ligt dit op €7.600,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Haler

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen met de gasrekening op nul zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Ook interessant: warmtepomp in Axel plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) tezamen met reguliere energie (stroom). Om die reden kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2850 en €4400. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €325 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen