Warmtepomp Hall

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. In slechts enkele jaren is het kiezen voor de gasgestookte ketel volledig uitgesloten. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle inwoners moeten kijken naar een milieuvriendelijk alternatief. Het meest bekende alternatief van de CV-ketel is het warmtepomp systeem. Gebaseerd op de info op deze pagina doorzoek je bruikbare informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Hall. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe hoog is de investering? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle onmisbare details en check prijzen van een installateur in Hall!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Hall? Middels onze expertise lees je belangrijke adviezen. Kies voor een veelgestelde vraag en jij checkt binnen no-time bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Hall?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Hall?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hall

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n pomp is tamelijk ingewikkeld. Hierom is een bekwame warmtepomp installateur in Hall onontbeerlijk. De zoektocht naar een bedreven warmtepomp-installateur is net zo relevant als de klus die op het programma staat. De installateur bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Fujitsu installatie). Wat is een betrouwbare warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze creditaties waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Luchtstroom Vanaf €1.600 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht van buiten €5.500 – €6.500 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €14.000 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €20.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Het lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Hall.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

In de praktijk bestaan er 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Rinsumageast.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €5.500 en €18.500 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Intergas, Remeha, Atag, Nefit, AWB). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische type. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hall

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hall

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de prijs van het apparaat geeft een te beperkt beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Tevens zijn er subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hall te bepalen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €2000 €1000 6 jaar
Lucht-water €4100 €2400 €2300 6,5 jaar
Bodem-water €15500 €3800 €3500 9,5 jaar
Water-water €17100 €4000 €4500 18 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Brummen?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel consumenten uitwijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Brummen) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kom in actie! En gebruik deze vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Hall kan jij uitsluitend toepassen op modellen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1750 tot €5650. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het merk, vermogen (kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke extra kW verdien je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHSX16P50(**) heeft €2.300,00 subsidie en aangaande de Weider SW150egw heb je recht op €3.300,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Hall

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Evengoed, deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Baaiduinen plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) in combinatie met standaard elektriciteit. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2550 en €4100. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €355 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen