Warmtepomp Hansweert

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel is verboden vanaf 2030. Dan is het plaatsen van de gasgestookte ketel haast niet meer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle inwoners moeten overstappen naar een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van een HR-ketel is een warmtepomp. Aan de hand van de tips van onze experts ontdek je diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Hansweert. Wat heb ik allemaal nodig? Hoe hoog is de investering? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Ontdek alle belangrijke informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Hansweert!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Hansweert? Op deze pagina bekijk jij handige tips. Selecteer een van de onderstaande vragen, en jij bekijkt vlug bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Hansweert?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Hansweert?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hansweert

Denk jij over de installatie van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n pomp is nogal complex. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Hansweert onmisbaar. Het kiezen van een geoefende warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De vakman analyseert jouw huis, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Hautec installatie). Wat is een bekwame warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke moet ik nu kiezen? Over het algemeen heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Bron De kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.200 25 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric en Hybride Luchtunit (buiten) €2.500 – €7.500 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €13.500 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €18.500 of hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem profiteert van (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit met ventilator. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Hansweert.

Is mijn huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: Oudere cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Veelal zijn er twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Roelofarendsveen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €7.000 – €19.500 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit, Atag). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een volledig-elektrisch oplossing. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hansweert

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hansweert

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Uitsluitend de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle soorten kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hansweert uit te werken.

Soort warmtepomp Tarief product Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1300 €2000 6,5 jaar
Lucht-water €4100 €2100 €2100 7,5 jaar
Bodem-water €14500 €3500 €3700 11,5 jaar
Water-water €17500 €5500 €5800 19 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Reimerswaal?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. In de komende periode zullen veel gezinnen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Reimerswaal) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kosten. Tip: subsidie warmtepomp Hansweert kun je enkel aanvragen voor installaties die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1050 – €5050. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het merk, vermogen en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHVX11S18(**)3V staat gelijk tot €2.400,00 subsidie en aangaande de Weishaupt/Monarch WWP W 14 ID krijg je subsidie tot €3.100,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Hansweert

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zijn sterk in opkomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Daartegenover, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met het streven naar een energieneutraal huis. Ook interessant: warmtepomp in Baarle-Nassau plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met standaard elektriciteit. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2900 tot €4800. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €350 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de stroomkosten te drukken in de provincie Zeeland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen