Warmtepomp Heerle

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel is straks verleden tijd. Binnen korte tijd is het aanvragen van een op gas verwarmde ketel ongeschikt (verboden) geworden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Met z’n allen zullen we moeten overstappen naar een duurzamere oplossing. De optie in plaats van de CV-ketel is een warmtepomp installatie. Gebaseerd op de info op deze pagina lees je handige tips & tricks m.b.t. een warmtepomp in Heerle. Hoe gaat het in z’n werk? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle cruciale informatie en vergelijk direct alle installateurs in Heerle!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Heerle? Middels onze expertise lees jij handige informatie. Klik op een item uit onze FAQ en ontdek rap alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Heerle?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Heerle?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Heerle

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is vrij gecompliceerd. Daarom is een handige warmtepomp installateur in Heerle onontbeerlijk. De keuze maken voor een bekwame specialist is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Stiebel-Eltron installatie). Hoe herken je een deskundige vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die van belang zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema check je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron De kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride systeem MV / binnenlucht Vanaf €1.250 40 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Buitenlucht €3.500 – €7.500 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €13.000 – 17.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €18.500 en hoger 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, toilet en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. MV (lucht-lucht) systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Heerle.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Normaliter werken we met twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Sappemeer.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, aarde of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €7.500 en €18.500 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, Vaillant, Atag, AWB, Remeha). Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een all-electric oplossing. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Heerle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Heerle

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Slechts de prijs van het apparaat is niet compleet. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Heerle te analyseren.

Type warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1700 €1000 4 jaar
Lucht-water €4500 €1800 €2300 9 jaar
Bodem-water €15500 €4900 €3600 13,5 jaar
Water-water €17400 €4700 €5800 15 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Roosendaal?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren moeten veel gezinnen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Roosendaal) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Heerle is alleen van toepassing op installaties die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2500 tot €5200. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Daikin EWYQ-021BAWP geeft recht op €3.250,00 subsidie en bij de YORK YMWA-HP 0020 ligt dit op €4.400,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Heerle

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze oplossingen consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Ook kan de zonneboiler bijdragen om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Lees nu verder over warmtepomp in Beetsterzwaag plaatsen.

Warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), tezamen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2550 – €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €350 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen