Warmtepomp Heeswijk-Dinther

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Dan is de keuze voor een ketel op gas geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle woningen moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van de oude ketels is het warmtepomp systeem. Met behulp van warmtepompspot.nl lees je nuttige info aangaande een warmtepomp in Heeswijk-Dinther. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Ontdek alle praktische info en bekijk de tarieven via een installateur uit Heeswijk-Dinther!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Heeswijk-Dinther? Middels onze expertise vind je zinvolle adviezen. Selecteer een item uit onze FAQ en check direct verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Heeswijk-Dinther?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Heeswijk-Dinther?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Heeswijk-Dinther

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is vrij pittig. Juist om die reden is een officiële warmtepomp installateur in Heeswijk-Dinther noodzakelijk. De zoektocht naar een ervaren installateur doet niet onder voor de taakomschrijving. De vakman inspecteert jouw woning, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek TechniQ-Energy installatie). Waar vind ik een competente warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze contracten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welk type moet ik laten installeren? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilerend Vanaf €1.350 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €8.000 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €15.500 – 17.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Heeswijk-Dinther.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Mate van isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Schagen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €8.500 tot €18.500 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, Atag, AWB). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een all-electric installatie. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima product is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Heeswijk-Dinther

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Heeswijk-Dinther

De eerste vraag is vaak: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de prijs van het apparaat is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Heeswijk-Dinther te ontcijferen.

Soort warmtepomp Kosten systeem Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €4000 €2000 €1700 4,5 jaar
Lucht-water €5400 €2400 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €14200 €5800 €4800 14,5 jaar
Water-water €18100 €5800 €5400 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Bernheze?
Eerdaags moeten we van het aardgas af. Vanaf dit moment gaan veel huizen wijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). Het rijk bezorgt ons (ook in de gemeente Bernheze) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het gaat om een royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Let op: subsidie warmtepomp Heeswijk-Dinther kun je enkel aanvragen voor producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1950 – €4000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type, vermogen en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit kan allemaal via RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Daikin EWYQ-032BAWP biedt €3.700,00 subsidie en m.b.t. de YORK YMWA-HP 0040 is dit €6.600,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Heeswijk-Dinther

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Maar, deze systemen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met het streven naar een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Bellingwolde plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met standaard elektriciteit. Op die manier kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat gaat via de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2600 en €4700. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €310 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw