Warmtepomp Hellouw

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De gebruikelijke CV-ketel is straks verleden tijd. Dan is het aanvragen van een ketel op gas niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Iedereen zal zullen zich oriënteren op een alternatieve bron. Een keuze in plaats van de oude ketels is zo’n warmtepomp. Gebaseerd op deze website check jij alle details voor een warmtepomp in Hellouw. Hoe werkt zo’n systeem? Wat kost het? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle relevante details en bekijk de tarieven via een installateur uit Hellouw!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Hellouw? Aan de hand van de info op deze pagina vind je zinvolle adviezen. Druk op een van de onderstaande vragen, en check eenvoudig alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Hellouw?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Hellouw?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hellouw

Iets voor jou, het laten installeren van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n apparaat is tamelijk moeilijk. Daarom is een vakkundige warmtepomp installateur in Hellouw onmisbaar. De keuze van een echte warmtepomp-installateur is net zo relevant als de klus zelf. Hij verkent jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Clausius installatie). Hoe herken je een vakbekwame vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema vind je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werkwijze Energiebron De kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.550 25 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenlucht €3.000 – €6.000 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Warmte-grondbron €14.500 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €19.000 of hoger 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en wc gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een soort airco-installatie. Deze warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar direct inzetbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hellouw.

Is mijn woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: verouderde en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C resulteert in een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Doorgaans ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Schijndel.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de bodem, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €6.500 t/m €19.000 met installatie inbegrepen. De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, Atag). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een 100% elektrische oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd type betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hellouw

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Hellouw

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de aanschafprijs is niet representatief voor de totale kosten. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hellouw vast te stellen.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1600 €1800 4 jaar
Lucht-water €6600 €1800 €2300 8,5 jaar
Bodem-water €15100 €5500 €4600 13 jaar
Water-water €17900 €4100 €5700 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Neerijnen?
Straks moeten we van het aardgas af. In de komende periode zullen veel consumenten overgaan naar andere vormen van energie (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Neerijnen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Let op: subsidie warmtepomp Hellouw geldt alleen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1300 en €5900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Dimplex DHW300+ staat gelijk tot €1.250,00 subsidie en m.b.t. de Alpha Innotec SW 42H1 krijg je subsidie tot €2.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Hellouw

Energieneutraal wonen is erg interessant. Gasvrije woningen hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Evengoed, deze producten consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Bergschenhoek plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht gezamenlijk met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2550 tot €4300. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €285 op de jaarafrekening. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is een perfecte combinatie om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen