Warmtepomp Herpt

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De oude en vertrouwde cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Over een aantal jaar is het kiezen voor de gasgestookte ketel haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Nederlanders moeten kijken naar andere innovatieve mogelijkheden. De optie in plaats van de CV-ketel is: ‘warmtepomp’. Gebaseerd op onze website vind jij diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Herpt. Wat heb ik allemaal nodig? Met welke kosten moet ik rekening houden? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Check alle belangrijke info en vind de voordeligste installateur in Herpt!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Herpt? Hieronder ontdek je zinvolle aanbevelingen. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en check rap alle details.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Herpt?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Herpt?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Herpt

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is nogal gecompliceerd. Vandaar is een deskundige warmtepomp installateur in Herpt cruciaal. De keuze van een deskundige expert doet niet onder voor de klus zelf. De vakman kijkt kritisch naar jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Alpha Innotec warmtepompen). Waar vind ik een officiële warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder vind je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Totale kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.650 30 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht van buiten €2.500 – €6.000 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €13.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Grondwater €18.000 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Een lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Herpt.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Doorgaans zien we 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur Schouwerzijl.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €6.000 t/m €18.000 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. De investering is vrij hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Intergas, AWB, Atag, Nefit, Remeha). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een full-electric type. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Herpt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Herpt

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Herpt uit te zoeken.

Bron warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1300 €1400 6,5 jaar
Lucht-water €6000 €1900 €2700 9 jaar
Bodem-water €15200 €3600 €3400 14,5 jaar
Water-water €18400 €5200 €5000 19 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Heusden?
Over een aantal jaar is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel huizen wijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Heusden) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Herpt kan jij uitsluitend toepassen op apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1650 en €4800. De uiteindelijke subsidie hangt af van het model, vermogen (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW incasseer je nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de ECOTEQ HQ 32 heeft €4.400,00 subsidie en voor de Alpha Innotec SWC 230K heb je recht op €4.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Herpt

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Maar, deze systemen hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Biezenmortel plaatsen.

Over warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) en combineert dat met standaard elektriciteit. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €2550 tot €4200. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €365 per jaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen