Warmtepomp Heythuysen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De traditionele cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een aantal jaar is het aanvragen van een systeem op gas bij wet verboden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle gezinnen zullen zich oriënteren op een andere manier van verwarmen. De opvolger van de oude ketels is de warmtepomp. Op onze website doorzoek je relevante tips aangaande een warmtepomp in Heythuysen. Is mijn huis wel geschikt? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle cruciale tips en adviezen en vergelijk direct alle installateurs in Heythuysen!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Heythuysen? Door onze experts achterhaal je belangrijke tips & tricks. Selecteer een item uit onze FAQ en je vindt meteen verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Heythuysen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Heythuysen?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Heythuysen

Denk jij na over de aanschaf van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n apparaat is behoorlijk ingewikkeld. Hierom is een bedreven warmtepomp installateur in Heythuysen onmisbaar. Het selecteren van een competente vakman is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Deze expert checkt de hele woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Carrier warmtepompen). Hoe kies ik een aangesloten warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb je diverse contracten die jou helpen bij het kiezen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder check je de meest relevante info.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.200 40 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenunit €3.000 – €6.000 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €15.000 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Waterbronnen €18.500 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en wc wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Zo’n lucht-lucht systeem neemt (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit (soort airco). De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Heythuysen.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwperiode: jaren 80 huizen (of ouder) komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Doorgaans werken we met twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Siebengewald.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De prijzen zullen variëren tussen €5.500 en €20.000 (met installatie en advies). De populairste full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, AWB, Nefit, Vaillant, Remeha). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische systeem. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Heythuysen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Heythuysen

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de prijs van het systeem geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Heythuysen te berekenen.

Model warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €2000 €1800 5 jaar
Lucht-water €6400 €2400 €2500 6,5 jaar
Bodem-water €15100 €5800 €2600 10,5 jaar
Water-water €17300 €5300 €4800 19 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Leudal?
Straks moet ook jouw huis gasvrij zijn. Vanaf dit moment gaan veel gezinnen wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Leudal) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Tip: subsidie warmtepomp Heythuysen is alleen van toepassing op apparaten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1150 – €5600. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het model, het aantal KW en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW ontvang je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de ELCO Aerotop G12 biedt €2.500,00 subsidie en voor de Alpha Innotec SWCV122H3 is dit €3.000,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Heythuysen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Let op: deze producten verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en zijn gemakkelijk te installeren. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan bij het bereiken van een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Blesdijke plaatsen.

De warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht in combinatie met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2900 en €4000. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €390 per jaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen